Agjenti i BIA-s i shkarkuar nga presidenti është vëllai i shokut të Hashim Thaçit - Bota Sot
Agjenti i BIA-s i shkarkuar nga presidenti është vëllai i shokut të Hashim Thaçit

Aktuale

Agjenti i BIA-s i shkarkuar nga presidenti është vëllai i shokut të Hashim Thaçit

Më: 19 qershor 2019 Në ora: 18:25
Hashim Thaçi

Miku i ngushtë i Hashim Thaçit, Bratislav Nikoliq që është kryetar i Komunës së Shtërpcës ka ndikuar tek presidenti i vendit që vëllai i tij të emërohet këshilltar i presidentit të Kosovës.

Insajderi merr vesh nga burimet e veta se anëtari i Listës Serbe kishte ndikuar tek Hashim Thaçi që Branislav Nikoliq të emërohet në postin e këshilltarit, për tu shkarkuar pas disa dite.

Zyra e Presidentit në njoftimin për shkarkimin e tij është arsyetuar se nuk kishte qenë në dijeni se Nikoliq kishte qenë në Agjencinë e Inteligjencës së Serbisë (BIA).

“Zyra e Presidentit të Republikës së Kosovës konfirmon se nuk ka pasur asnjë informacion paraprak dhe zyrtar nga institucionet e sigurisë në Kosovë për përfshirjen e mundshme të z. Branislav Nikolic në aktivitete të dyshimta, për të cilat është raportuar në media”.

“Përkundër kësaj, Zyra e Presidentit i merr seriozisht raportimet e mediave për përfshirjen e mundshme z. Nikolic në aktivitete të dyshimta, qofshin ato të natyrës kriminale ose që cenojnë sigurinë kombëtare”.

“Nisur nga parimi i respektimit të ligjit dhe për t’i dhënë hapësirë autoriteteve të sigurisë që të kryejnë hetime të pavarura për këtë rast, Presidenti i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, bazuar në kompetencat e tij kushtetuese dhe ligjore, ka liruar sot nga detyra e Këshilltarit Politik, z. Branislav Nikolic”, thuhet në njoftimin nga Zyra e Presidentit.

Bratislav Nikoliq kishte qenë anëtar i SLS-së për t’iu bashkuar partisë tjetër serbe në Kosovë, Listës Serbe.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat