PDK: Largimi i drejtorëve dhe kontratat mbi vepër nuk japin optimizëm për cilësi në arsim - Bota Sot
PDK: Largimi i drejtorëve dhe kontratat mbi vepër nuk japin optimizëm për cilësi në arsim

Aktuale

PDK: Largimi i drejtorëve dhe kontratat mbi vepër nuk japin optimizëm për cilësi në arsim

Më: 27 qershor 2019 Në ora: 13:26
Kuvendi i Kosovës

Partia Demokratike e Kosovës ka adresuar kritika të shumta ndaj ministrit të arsimit, Shyqiri Bytyqi duke konsideruar se sistemi arsimor në Kosovë po vazhdon të ballafaqohet me probleme të vazhdueshme.

Sipas tyre, largimi i drejtorëve, pagesat e dy personave për një pozitë dhe kontratat mbi vepër që po ndodhin brenda Ministrisë nuk japin optimizëm për cilësi në arsim.

Në seancën e jashtëzakonshme që po mbahet për gjendjen në arsim dhe vendimet e MAShT-it në emër  të kësaj partie, deputetja Luljeta Veselaj- Gutaj tha se mungesa e vizionit për reforma të vazhduar dhe reduktimi i projekteve ndërkombëtare ka bërë që të ketë regres në ministri.

Veselaj- Gutaj: Pagesat e dy personave për një pozitë, kontratat mbi vepër brenda ministrisë nuk japin optimizëm për cilësi në arsim

“Sistemi arsimor në Kosovë aktualisht po ballafaqohet me një varg problematikash duke filluar nga sistemi para universitar deri tek ai universitar. Shqetësuese është reduktimi i projektit të Bankës Botërore për përmirësimin e sistemit arsimor të Kosovës, Esid. Kjo ka ndodhur për shkak të shkallës së ulët  të realizimit nga Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë që kishte marrë vite më parë nga Banka Botërore. Ky projekt tani më është reduktuar në 3.5 milionë euro dhe kjo ka ndodhur vetëm për shkak të mos punës së mirë që është dashtë të bëhet nga MASHT...të gjeturat faktike që kanë ndodhur në MASHT si largimi i drejtorëve, pagesat e dy personave për një pozitë, kontratat mbi vepër brenda ministrisë nuk japin optimizëm për cilësi në arsim. Largimi i zotëri Idrizi nga pozita e drejtorit për shkak se nuk e ka nënshkruar një dokument i cili ishte dhe shkelte ligjin, suspendohet nga vendi i punës”, tha ajo.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat