Kompleksi qeveritar në Prishtinën e re, ka nisur ndërtimi i 4 ndërtesave - Bota Sot
Kompleksi qeveritar në Prishtinën e re, ka nisur ndërtimi i 4 ndërtesave

Aktuale

Kompleksi qeveritar në Prishtinën e re, ka nisur ndërtimi i 4 ndërtesave

Më: 12 korrik 2019 Në ora: 11:52
Kompleksi

Në Prishtinën e re ka nisur ndërtimi i katër ndërtesave dhe janë në pritje edhe tri ndërtesa të reja për kompleksin qeveritarë, i cili do t’i ketë 11 ndërtesa për 21 institucione të shtetit.

Në bazë të strategjisë për akomodimin e ndërtesave qeveritare 2008-2025 në zonën Prishtina e Re, kaherë ka nisur ndërtimi i Kompleksit Qeveritar. Ky veprim është bërë në saje të vendimit të përbashkët të komunës së Prishtinës dhe Qeverisë së Kosovës, mbi bazën e të cilit është nënshkruar edhe marrëveshja-kontratë me komunën e Prishtinës, për shfrytëzimin e hapësirave të asaj zone, për 99 vite.

Mbi bazën e këtyre dokumenteve tashmë është ndërtuar Kompleksi i Pallatit të Drejtësisë, kurse në ndërtim e sipër janë ndërtesat e Institutit të Kosovës për Administratë Publike, i Komisionit të Pavarur për media, i Komisionit të Pavarur për Miniera e Minerale, i Agjencisë së Kosovës për Miniera e minerale dhe i Qendrës për Vlerësimin e Standardeve. Ndërkaq, në proces të përgatitjes janë edhe ndërtesat e Agjencisë së kadastrave tlë Kosovës, i Shërbimit Gjeologjik të Kosovës, i Agjencisë së Kosovës për Mbrojtje nga Rreziqet dhe ai i Akademisë së Drejtësisë.

Me një fjalë, në bazë të planit të tashëm, në atë zonë pritet të ndërtohen gjithsej 11 ndërtesa për 21 institucione të shtetit.

NDERTIMI I NDËRTESËS SË INSTITUTIT TË KOSOVËS PËR ADMINISTRATËE PUBLIKE

Projekt/dizajni për ndërtesën e IKAP-it ka filluar që nga 2014 dhe ka qenë në bashkëpunim të ngushtë me Zyrën e Komisionit  Evropian – qendra në Prishtinë.  Pas procedurave për marrjen e lejes së ndërtimit nga komuna e Prishtinës dhe të procedurave të prokurimit nga MAP-i, kontrata për këtë ndërtesë është nënshkruar, më  14.11.2016,  ndërsa punimet kanë filluar, më 17.11.2016, në zonën Prishtina e Re, në Prishtinë.

Image

Investitorë janë Qeveria e Republikës së  Kosovës – “Ministria e Administratës Publike”, me Zyrën e Komisionit Evropian. Vlera e kontratës është ,  1, 643,051.43 euro, kurse periudha e realizimit,  2016-2019 (tre vite). Ndërtesa përfshinë një sipërfaqe prej 3533.43 metra katrorë.

Image

NDERTIMI I NDËRTESËS SË KOMISIONIT TË PAVARUR PER MEDIA   

Kontrata për ndërtimin e kësaj ndërtese është nënshkruar, më 31.08.2018, në  vlerë prej 1,049,883.22 eurosh. Punë kryes janë  "N.P.SH. DEKORAL", Istog, Gurrakoc dhe "N.N.T. ABC", Prishtinë. Ndërtesa e nisur, më 15.9. 2018, duhet të përfundojë brenda 36 muajsh, përkatësisht më 12. 12.2021.

Image

NDERTIMI I NDËRTESËS SË QENDRËS PËR VLERESIMIN E STANDARDE

Për ndërtesën e Qendrës për vlerësim dhe të standardeve, kontrata është nënshkruar, më 29.11.2018, në vlerë 1,965,600.1 eurosh. Operatorë ekonomikë janë: Konsorciumi "Euro-Besi" sh.p.k dhe Alping NPN , Prishtinë.

Image

Deri tash, pas incizimit gjeodezik të lokacionit , është punuar rruga e re për qasjen në  punishte, pastrimi dhe rrethimi i punishtes me  llamarinë, janë vendosur shenjat e rrezikut dhe paralajmërimit në objekt, dhe janë bërë të gjitha veprimet që i nevojiten një vend punishteje. Më pas, është bërë betonimi i shtresave të varfra për mbrojtjen e izolimit, betonimi I pllakës baze të objektit, i mureve dhe shtyllave të bodrumit.  Momentalisht punimet ndodhen në fazën e armimit të këtij pozicioni.  Të gjitha furnizimet me beton janë bërë sipas specifikimit teknik dhe janë marrë mostrat e betonit për shqyrtim.   Është bërë armimi i pllakës bazë të objektit, armimi i mureve dhe shtyllave të bodrumit. Punimet po vazhdojnë në armimin e pllakës se bodrumit.  Te gjitha punimet e armaturës janë bërë sipas specifikimit teknik dhe projektit zbatues. 

NDERTIMI I NDËRTESËS PËR AGJENCINË E KOSOVËS PËR MINIERA E MINERALE DHE PËR AGJENCINË E KOSOVËS PËR MBROJETJEN E MJEDISIT    

Për ndërtesën për Komisionin e Pavarur për Miniera dhe Minerale dhe për Agjencinë e Kosovës për Mbrojtjen e Mjedisit, kontrata është nënshkruar, më 20.05.2019, në vlerë 1,912,281.72 eurosh. Operatorë ekonomikë janë :“ZENITH GROUP” SH.P.K. – Prishtinë, “MAK-BUILDING” SH.P.K. –Vushtrri, “ASTRAPLAN” SH.P.K. – Prishtinë  dhe “BENI-COM” SH.P.K. – Obiliq.  Fillimi i punimeve ka nisur, më 23.05.209 nga operatorit ekonomik – ZENITH GROUP – Prishtinë.

Image

Me fillimin e punimeve të gërmimit operatori ekonomik ka hasur në disnivel të terrenit, ku nga zyra projektuese është kërkuar që të na ofrojnë zgjidhjen e nevojshme për situatën në terren. Me ofrimin e projektit nga zyra projektuese është propozuar ndërtimi i një muri mbrojtës për të cilin janë paraqitur edhe punë të paparapara, dhe është bërë kërkesa për aprovim.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat
Sondazh Pas votimit të projektligjeve për shndërrimin e FSK-së në ushtri, a mund të ketë inskenime nga Serbia për një luftë të re në Ballkan?
Loading...