Këta janë dy anëtarët e zgjedhur të Këshillit Gjyqësor të Kosovës

Aktuale

Këta janë dy anëtarët e zgjedhur të Këshillit Gjyqësor të Kosovës

Më: 13 gusht 2020 Në ora: 13:29
Ilustrim

Nga katër kandidatë sa janë përzgjedhur nga komisioni, deputetët në seancën e sotme plenare kanë votuar për dy prej tyre.

Driton Muharremi, Hashim Çollaku, Hasim Sogojeva dhe Vilard Bytyqi kanë qenë kandidatët në garë për anëtarë të KGJK-së. Driton Muharremi e Vilard Bytyqi janë anëtarët e zgjedhur të KGJK-së.

Pas raundit të dytë të votave, deputetja e Partisë Demokratike të Kosovës (PDK), Ariana Musliu-Shoshi në emër të Komisionit për Legjislacion ka njoftuar se në votim kanë marrë pjesë 87 deputetë.

Musliu-Shoshi: Në votim kanë marrë pjesë gjithsej 87 deputetë

“Në votim kanë marrë pjesë gjithsej 87 deputetë. Vota të pavlefshme janë një. Ndërsa votat i kanë marrë si në vijim: Driton Muharremi 45 vota, Hashim Çollaku 33 vota, Hasim Sogojeva 35 vota dhe Vilard Bytyqi 37 vota”, tha ajo.

Nënkryetari i Kuvendit të Kosovës, Kujtim Shala tha se në bazë të këtij raporti dy anëtarët e zgjedhur të Këshillit Gjyqësor të Kosovës janë Driton Muharremi dhe Vilard Bytyqi.

Shala: Muharremi e Bytyqi janë anëtarët e KGjK-së

“Në bazë të raportit të komisionit votues, Kuvendi zgjodhi Driton Muharremi dhe Vilard Bytyqi anëtarë të Këshillit Gjyqësor të Kosovës me mandat pesëvjeçar. Muharremi i ka marrë 45 vota dhe Bytyqi 37 vota”, ka njoftuar Shala.

Zgjedhja e kandidatëve për anëtarë të KGJK-së bëhet me votim të fshehtë dhe mandati i tyre është pesëvjeçar. 

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat