Memoriali i Luftës Brooklyn - New York - Bota Sot
Memoriali i Luftës Brooklyn - New York

Amerika

Memoriali i Luftës Brooklyn - New York

Nga: Beqir Sina- Brooklyn New York Më: 24 qershor 2019 Në ora: 17:41
Memoriali i Luftës Brooklyn - New York

Memorialit të Luftës” në Kadman Plaza të Brooklyn-it, i është dedikuar më shumë se 300,000 "burra dhe gra heroikë të lagjes së Bruklinit", të cilët shërbyen në Luftën e Dytë Botërore

BROOKLYN NY : Ky Mur i lartë graniti është memoriali në Kadman Plaza të Brooklyn-it, i është dedikuar më shumë se 300,000 "burra dhe gra heroikë të lagjes së Bruklinit", të cilët shërbyen në Luftën e Dytë Botërore. Brenda këtij memoriali shfaqen rreth 11.500 emra të anëtarëve të shërbimit t të qytetit të Bruklinit New York që ranë heroikisht gjatë luftës së Dytë Botërore.

Memoriali u projektua nga Stuart Constable, Gilmore D. Clarke dhe W. Earle Andrews, të cilët punuan në bashkëpunim me firmën arkitektonike The Eggers dhe Higgins. Të dy skulptorët Charles Keck (1875-1951) përshkruajnë një luftëtar mashkull në të majtë dhe një femër me një fëmijë në të djathtë dhe shërbejnë si simbole të fitores dhe të familjes.

Ideja për një monument në shkallë të gjerë të bashkisë u përhap nga dëshira e Komisionerit të Parkut Robert Moisi (1888-1981) për të krijuar monumente të unifikuara të Luftës së Dytë Botërore për çdo bashki në një përpjekje për të shmangur situatën që u krijua pas Luftës së Parë Botërore, -Pjesa individuale u ndërtuan në të gjithë parqet e qytetit.

Në fund, Brooklyni ishte i vetmi vend i vogël për të ndërtuar një monument të tillë.

Më 6 qershor 1944, ditët kur forcat amerikane sulmuan plazhet e Normandisë, Francë, themeluesi i Brooklyn Eagle zoti Frank D. Schroth formoi një komitet të Brooklynitëve të shquar për të gjykuar një konkurs të projektimit. Eagle fitoi garën në qershor, duke kërkuar propozime nga një grup i gjerë njerëzish. Kur konkursi u mbyll më 1 prill 1945-para ditës së VE (Fitorja në Evropë) gjatë 243 shënimeve u pranuan dhe fituesit.

Plani fitues paraqiti një auditor qendror të rrethuar nga dy krahë të ndërtuara tërësisht nga graniti. Ndërtimi i memorialit filloi menjëherë pasi Japonia u dorëzua në gusht të vitit 1945.

Ky Memorial ndodhet në lagjen e pasanikeve të Brooklynit shumë afër me urën e famëshme Brooklyn Bridge pjesa e dy brigjeve të lumit Eas River.

Shumë afër një stacioni i vjetër i metrosë që zë një pjesë të lagjes Kadman Plaza , në parkun dhe rrugët përreth në zonën e Qendrës Civile Brooklyn.

Përkujtimoria iu kushtua më 12 nëntor 1951 në një ceremoni zyrtare federale ku morën pjesë zyrtarë të zgjedhur dhe grupe veteranësh. Megjithëse kishte rreth 3.500 kontribues, kryesisht nga bizneset lokale dhe publike, plani i plotë nuk u realizua për shkak të mungesës së fondeve.

Versioni i memorialit të shkallëzuar përbëhet nga një sallë përkujtimore me një listë nderi, ku renditen emrat e atyre që ranë gjatë luftës. Memoriali kishte për qëllim të ishte pjesë e një plani më të madh për të ringjallur këtë zonë të Bruklinit, ku përfshihej ndërtesa e Qendrës Civile të Brooklyn-it, objekte të reja komunale dhe mundësi të zgjeruara të pallateve për rreth .

Skulptori Keck është i njohur për statujën e tij të Ati Francis P. Duffy (1936) në sheshin Manhattan në lagjen e Nju Jorkut- Manhattan, si dhe statujave në Guvernator Alfred E. Smith Memorial (1946) në Manhattan dhe në Memorialin e Qarkut Gjashtëdhjetë ndërtuar në 1922 në Greenwood Playground në Brooklyn.

Në vitin 2008, Programi i Ruajtjes së Monumenteve të Qytetit shpalli Monumet Kulture Murin “ Memoriali i Luftës Brooklyn - New York “ statutien e gurit gëlqeror në fasadën veriore të Memorandumit të Luftës së Bruklinit.

Që nga viti 2016, sallën ku ndodhet muzeu në katin e sipërm u hap vetëm për ngjarje të veçanta dhe funksione, dhe përveç rreshtave të nderit ekspozon një koleksion burgeoning të historisë ushtarake të Memorialit të Luftës” në Kadman Plaza të Brooklyn-it, i cili i është dedikuar më shumë se 300,000 "burra dhe gra heroikë të lagjes së Bruklinit", të cilët shërbyen në Luftën e Dytë Botërore.

Image
Image
Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat