Feja dhe kombi në interes të çështjes kombëtare

Amerika

Feja dhe kombi në interes të çështjes kombëtare

Nga: Prof. As. Dr. Nijazi Halili Më: 18 prill 2021 Në ora: 10:07
Nijazi Halili

Historikisht në shoqëritë njerëzore feja dhe kombi kanë evoluar në interes të përbashkët gjithnjë duke e ruajtur bërthamë e çështjes kombëtare.

Feja nuk e dëmton kombin në as një rast, feja është edukatë, moral dhe ushqim i shpirtit të një shoqërie. Kombi pa fe mbetet i zbrazët sikur mulliri pa ujë.

Ne si komb me një kulturë të lashtë me tri besime fetare, historikisht e kemi mbjell dhe treguar gjuhën e tolerancës fetare, kemi ditur ta ruajmë e kultivojmë ketë element feta gjatë historisë andaj jemi shembull më i mirë për rajonin dhe botën.

Shteti ynë është sekular, feja është e ndarë nga shteti, mirëpo respekti dhe bashkëpunimi ka qenë dhe mbetet i shkëlqyer.

Andaj, me shumë kujdes duhet ruajtur e kultivuar nivelin e bashkëpunimit në raport me fenë dhe institucionet tona, kjo është në interes të ruajtjes së vlerave dhe kulturës kombëtare.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat