Deklaratë e Vatrës për zgjedhjet në Shqipëri

Amerika

Deklaratë e Vatrës për zgjedhjet në Shqipëri

Më: 22 prill 2021 Në ora: 16:52
Kryetari i Federatës Pan Shqiptare të Amerikës Ahmet Xhafo

Federata PanShqiptare e Amerikës-Vatra i bën thirrje popullit shqiptar që përdor forca e votave për ardhmen e Shqipërisë. Vota është bazë e demokracisë.  Vota është një nga mënyrat më kritike që ndikojnë në vendimmarrjen e qeverisë. Përdoreni këtë të drejtë për të votuar për kandidatin që mbron interesat kombëtare, që mbron interesat e juaja, që mendojnë për ardhmen e fëmijëve tuaj.

Kjo e drejtë ju është mohuar nga viti 1944-1991, dhe këto 30 vjet të fundit, politikanët e korruptuar kanë manipuluar me votën tuaj. Në shumë zgjedhje parlamentare janë bërë shit-blerje votash, gjë që ka shkaktuar pezullimin e duhur ekonomik dhe përdorimin e standardit të jetesës së popullit; ka shkaktuar që rinia shqiptare të marrë praktikë e emigrimit. Metodat kriminale të punojnë kanë penguar fazën e vendosjes së një baze të shëndoshë demokratike. Përveç, individi që duhet të japin llogari për vrasje, dëbime të detyruara, masakra, internime, burgosje, tortura, zhdukje, terror psikologjik, etj. janë dekoruar, dhe disa janë shpërblyer me poste qeveritare gjatë tetë vjetëve të fundit. Krimet që bëhen në emër të tyre komunizmi janë krime kundër njerëzimit.

Gjendja e vendit tonë nuk është vetëm problem i korrupsionit ndër të gjitha shtresat institucionalë, por është lidhja e drejtimit dhe krimit të organizimit me zyrtarët qe përfaqësojnë institucionet shtetërore. Prandaj, u bëjmë thirrje votueseve  të Shqipërisë të zgjedhë për kandidatë që ka një plan për të parë mbrojtjen interesave kombëtare, dhe jo të kalleve që kanë tentuar të bëjnë lëshime ndaj ekstremizmit grek, dhe që bën pazare me Vuqiq-at e Serbisë, karakteri që cenojnë integritetin territorial të Kosovës. U bëjmë thirrje votueseve shqiptarë që përdorin forcën e votave për luftën korrupsionin.

 Investorët e huaj nuk bëjnë në Shqipëri nëse shtresohen institucionale vazhdojnë të përdorin korruptuar, nëse nuk ka transparencë në prokurimin publik, nëse oligarkët janë pjesë e vazhdueshme e kontratave të partisë publike private siç është tani. Vatra e mbështetur qëndrimin e ambasadorëve amerikanë në Tiranë Yuri Kim, e cila ka theksuar se kriminelët nuk kanë vend në parlament. Vendi i tyre është në burg.

Vatra u bën thirrje votueseve qëmos bien viktima e shitblerjes se votat sepse ky akt i shëmtuar pengon vetë në vend dhe shkon ndesh me karakterin dhe moralin historik të shqiptarit, dhe sikur ka theksuar ambasadorja Kim, “Akti i përpjekjet për të blerë vota është një krim ”. . Vatra u bën thirrje votueseve shqiptarë të zhvillojnë zgjedhjen e tyre si qytetarë të civilizuar dhe të votojnë kandidatët e shfrytëzimi që përkon për një ardhje të mirë për qytetarët shqiptarë, për Shqipërinë.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat