Besiana Kadare ambasadore në UNESCO, në OKB – Ferit Hoxha

Amerika

Besiana Kadare ambasadore në UNESCO, në OKB – Ferit Hoxha

Më: 1 tetor 2021 Në ora: 16:45
Besiana Kadare, Ferit Hoxha

Presidenti Ilir Meta, me propozim të Kryeministrit, ka dekretuar lirimin nga detyra të 4 Ambasadorëve të Republikës së Shqipërisë në shtete të tjera dhe organizata ndërkombëtare si dhe emërimin e 3 ambasadorëve

Besjana Kadare, vajza e shkrimtarit Ismail Kadare nga ambasadore e Shqipërisë pranë Organizatës së Kombeve të Bashkuara u emërua në detyrën e Ambasadorit të Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë të Republikës së Shqipërisë pranë Organizatës së Kombeve të Bashkuara për Edukimin, Shkencën dhe Kulturën (UNESCO), rezident.

Ndërkohë Ferit Hoxha u lirua nga detyra e ambasadorit të Jashtëzakonshëm në UNESCO do të jetë në postin e Ambasador i Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë i Republikës së Shqipërisë pranë Organizatës së Kombeve të Bashkuara, post që e mbante vajza e shkrimtarit Kadare.

Emerimet e reja

- Zoti Dastid Koreshi u emërua Ambasador i Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë i Republikës së Shqipërisë në Misionin e Përhershëm të Republikës së Shqipërisë pranë Këshillit të Evropës, në Strasburg, rezident.

- Zonja Besiana Kadare, u emërua në detyrën e Ambasadorit të Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë të Republikës së Shqipërisë pranë Organizatës së Kombeve të Bashkuara për Edukimin, Shkencën dhe Kulturën (UNESCO), rezident.

- Zoti Ferit Hoxha, u emërua Ambasador i Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë i Republikës së Shqipërisë pranë Organizatës së Kombeve të Bashkuara, në Nju Jork, rezident, dhe Ambasador i Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë i Republikës së Shqipërisë, në Republikën e Kubës, jorezident.

Lirohen nga detyra

- Zoti Arian Spasse, u lirua nga detyra e Ambasadorit të Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë të Republikës së Shqipërisë në Republikën e Hungarisë, rezident.

- Zonja Albana Dautllari, u lirua nga detyra e Ambasadorit të Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë të Republikës së Shqipërisë në Misionin e Përhershëm të Republikës së Shqipërisë pranë Këshillit të Evropës, në Strasburg, rezident.

- Zonja Besiana Kadare, u lirua nga detyra e Ambasadorit të Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë të Republikës së Shqipërisë pranë Organizatës së Kombeve të Bashkuara, në Nju Jork, rezident, dhe ambasador i Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë i Republikës së Shqipërisë, në Republikën e Kubës, jorezident.

- Zoti Ferit Hoxha, u lirua nga detyra e Ambasadorit të Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë të Republikës së Shqipërisë pranë Organizatës së Kombeve të Bashkuara për Edukimin, Shkencën dhe Kulturën (UNESCO), rezident.

Dekretet e presidentit mbajnë datën 30 shtator 2021.

 

Më të lexuarat
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat