Këto janë defektet që shfaqen te Tesla e re, disa janë shumë serioze

Auto

Këto janë defektet që shfaqen te Tesla e re, disa janë shumë serioze

Më: 11 janar 2021 Në ora: 16:49
Tesla

Tesl Motors arriti prodhim rekord vitin e kaluar, si dhe rriti vlerën e kompanisë. Sidoqoftë, rritja drastike e shitjeve nuk u shoqërua me një rritje të cilësisë.

Tesla është një makinë bindëse në rrugë, dhe kur flasim për vetë vozitjen, ajo është ende pa konkurrencë serioze. Për sa i përket mjeshtërisë, situata është shumë e ndryshme, kështu që impiantet e Tesla-s ende po luftojnë me problemet

Dhe këtu nuk po flasim vetëm për raste të izoluara kur u vunë re përshtatje ose probleme me llak, as për rënien e pjesëve të caktuara. Këto janë gabime prodhimi që pak prodhues mund t’i përballonin. Ata janë të njohur për to në NHTSA amerikane (National Highway Traffic Safety Administration), e cila rregullisht publikon njoftime dhe tërheqje shërbimesh.

Kohët e fundit, disa prej tyre u botuan në rrjetet sociale, në lidhje me defektet e shumta ndaj të cilave reagoi gjithashtu NHTSA.

Ajo i referohet riparimeve të korrozionit, rregullimit të trupit me një çekan të veçantë (gome), dhe madje edhe mungesës së pjesëve vitale të automjetit. Dhe kjo e fundit është veçanërisht shqetësuese sepse pasojat mund të jenë shumë serioze. Ka edhe probleme me sistemin e drejtimit, kështu që mungesa e pjesëve të caktuara gjithashtu ndikon në mënyrën e ngarkimit dhe shkarkimit të baterive.

Gjegjësisht, në pjesën e përparmë, është e mundur që bulonat të lirohen dhe të bjerë gjatë ngasjes, ose që ajo të mos ekzistojë fare, dhe kjo në fund të fundit mund të çojë në kolapsin e të gjithë sistemit të lëvizjes.

Tani është e qartë për të gjithë se kjo nuk është një gjë e vogël. Dhe për t’i bërë gjërat edhe më keq, problemet e lëvizjes janë një gjë mjaft e zakonshme. 

Image
Image
Image

 

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat