Ky shtet vaksinon 93 për qind të të rriturve brenda vetëm 16 ditësh

Bota

Ky shtet vaksinon 93 për qind të të rriturve brenda vetëm 16 ditësh

Më: 12 prill 2021 Në ora: 14:19
Butani

Nëse krijohet një grafikë për numrin e qytetarëve të vaksinuar për një ditë, Butani ua kalon edhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Bahrejnit dhe disa vendeve tjera të njohura për vaksinimin e shpejtë të qytetarëve në kohë pandemie.

Këtyre shteteve u ishin dashur muaj të tërë për të intensifikuar fushatat e vaksinimit kundër COVID-19. Por fushata e vaksinimit e Butanit pothuajse ka përfunduar – madje për vetëm 16 ditë. Mbretëria e vogël e Himalajeve, që shtrihet ndërmjet Indisë dhe Kinës ka vaksinuar 93 për qind të popullsisë së rritur prej 27 marsit.

Në përgjithësi, vendi ia ka dalë të vaksinojë 62 për qind të popullsisë prej 800 mijë banorësh. Besohet se fushata e suksesshme është realizuar për shkak të qytetarëve të njohur për vullnetarizmin e tyre, por edhe për shkak të zinxhirit të avancuar të ruajtjes së vaksinave në depo të ftohta.

Ministria e Shëndetësisë ka njoftuar se vendi ka doza të mjaftueshme për mbarë popullsinë.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat