Komisioneri publik kërkon shkarkimin e kryeprokurores së Durrësit - Bota Sot
Komisioneri publik kërkon shkarkimin e kryeprokurores së Durrësit

Durrësi

Komisioneri publik kërkon shkarkimin e kryeprokurores së Durrësit

Më: 25 shkurt 2020 Në ora: 15:38
Anita Jella

Komisioneri Publik kërkon shkarkimin nga detyra të Anita Jellës, me funksion prokurore/Drejtuese në Prokurorinë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë, Durrës.

Brenda afatit ligjor, Komisioneri publik ankimoi vendimin e KPK në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit.

"Konsiderojmë se ndryshe nga sa disponon Komisioni i Pavarur i Kualifikimit për të tria kriteret e rivlerësimit, referuar gjendjes së fakteve dhe provave, në rastin konkret dhe të ligjit të zbatueshëm, Komisioneri Publik ndan gjykim të kundërt, pasi vlerëson se subjekti i rivlerësimit nuk arrin nivel të besueshëm për konfirmimin në detyrë", thuhet në njoftim.

Po ashtu Komisioneri Publik, pasi vlerësoi të drejtë dhe ndan të njëjtin qëndrim me rekomandimin e ONM-së, gjetjen dhe opinionin e vëzhguesit ndërkombëtar, kërkon nga Kolegji i Posaçëm i Apelimit të mundësojë trajtimin e këtij ankimi me prioritet në kohë, si dhe në zbatim të nenit 66, pika 1, germa “b”, të ligjit nr. 84/2016, dhe në përfundim të shqyrtimit të çështjes në seancë publike, të vendosë ndryshimin e vendimit nr. 221, datë 10.12.2019, të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, dhe shkarkimin nga detyra të subjektit të rivlerësimit, znj. Anita Jella.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat