Deti po përpin edhe rrugët në zonën bregdetare

Durrësi

Deti po përpin edhe rrugët në zonën bregdetare

Më: 2 tetor 2021 Në ora: 20:06
Foto ilustrim

Vija bregdetare e Durrësit vazhdon të pësojë ndryshime si pasojë e përparimit të detit drejt tokës, po dhe ndërhyrjeve pa kriter të njeriut.

Në veri të qytetit brezi i rërës është ngushtuar ndjeshëm e në disa pjesë është zhdukur. Edhe bunkerët, pjesë e fortifikimit shtetëror në bregdet gjatë diktaturës, çdo vit e më shumë i largohen bregut.

Erozioni detar mbetet një nga format më agresive të erozionit dhe me pasoja për ekonominë dhe mjedisin. Këtu në Porto Romano pasojat e tij janë të dukshme përgjatë vijës bregdetare të zonës dhe në infrastrukturën rrugore. Veprimtaria gërryese e tij kanë lënë gjurmë në të gjithë rrugën e Bishtit të Pallës ku është investuar herë pas here në dallgëthyes.

Krahas faktorëve natyrorë, në zhvillimin intensiv të erozionit ka ndihmuar edhe veprimtaria e njeriut, duke rrezikuar seriozisht zhvillimin e qëndrueshëm përgjatë brigjeve të Adriatikut, ndërkohë ndërtimi i portit të ri në Porto Romano pritet të sjellë të tjera zhvillime.

Më të lexuarat
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat