Krasniqi inspekton disa qendra tregtare për të parë a po zbatohet vendimi për vajin e palmës

Ekonomi

Krasniqi inspekton disa qendra tregtare për të parë a po zbatohet vendimi për vajin e palmës

Më: 22 shtator 2020 Në ora: 12:36
Vesel Krasniqi

Ministri i Tregtisë dhe Industrisë, Vesel Krasniqi, së bashku me inspektorët e Tregut kanë bërë inspektime në disa qendra tregtare për të parë se sa po zbatohet vendimi i kësaj ministrie sipas  të cilit ndalohet përkohësisht importin e vajit të palmës, importin e djathit dhe produkteve të ngjashme të djathit të prodhuara me yndyrë bimore.

Po ashtu me këtë vendim Është ndaluar po ashtu përkohësisht përdorimi i vajit të palmës në prodhimin e produkteve të ngjashme të djathit nga prodhuesit vendorë.

Pas inspektimit që bëri tek supermarketi “Maxi” në Prishtinë, Krasniqi tha se është i kënaqur me zbatimin e këtij vendimi.

“Sot ishim për vizitë te disa pika tregtare në Prishtinë për të parë nga afër sesa po zbatohet vendimi i nxjerr nga ana ime me datën 11 që ka hyrë në fuqi nga data 15. Ku si arsyeshmëri e kësaj është përdorimi i yndyrërave apo vajit të palmës”

“Në sot nga afër pamë ndarjen e produkteve bimore dhe shtazore se sa po e zbatojmë këtë vendim marketet tona. Dhe nga ajo që pamë deri më tani jemi të kënaqur dhe vendimi i nxjerr nga ana ime ka filluar të zbatohet në përpikëri . Po ashtu ne e kemi bërë edhe ndalesën e importit të të gjitha produkteve që jam me yndyrë nga vaji i palmës po ashtu edhe vajin e palmës. Sigurisht ky vendim i përkohshëm”

“Ne me AVUK kemi bërë të gjitha përgatitjet kemi marr të disa mostrave të disa prej produkteve qe kanë përmbajtje që qumështit dhe të cilat janë shitur… së bashku me AVUK do i sigurojmë qytetarët e Kosovës që të kujdesimi për ta për cilësinë të gjitha produkteve që hyjnë në vendin tonë “, tha ai.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat