ATK tejkalon pritshmërit për të hyrat tatimore, inkason 11.7 milionë euro më shumë se plani

Ekonomi

ATK tejkalon pritshmërit për të hyrat tatimore, inkason 11.7 milionë euro më shumë se plani

Më: 2 prill 2021 Në ora: 10:57
ATK

Administrata Tatimore e Kosovës (ATK) ka njoftuar se janë tejkaluar pritshmëritë për të hyrat tatimore. Vetëm në periudhën janar-mars 2021 thuhet se nga të hyrat e rregullta janë mbledhur 134.7 milionë euro, në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar kemi rritje për 16.2 milionë euro. Ndërsa, në raport me planin janë mbledhur 11.7 milionë euro më shumë të hyra apo 9.6% më shumë se plani.

“Rezultat për rritjen e të hyrave është përkushtimi dhe puna profesionale e stafit të ATK-së, avancimi i shërbimeve ndaj tatimpaguesve, të cilat kanë lehtësuar në masë të madhe deklarimin dhe pagesën e tatimeve, si dhe kanë ngritur nivelin e përmbushjes vullnetare. Po ashtu, këtu rol të rëndësishme ka edhe pjesa e legjislacionit tatimor, përmes së cilës bëhen përpjekje të vazhdueshme që të krijohet një infrastrukturë e mirë ligjore”, thuhet në komunikatën e ATK-së.

ATK i bënë thirrje gjithë tatimpaguesve që të vazhdojnë t’i kryejnë obligimet e tyre tatimore, pasi që vetëm në këtë mënyrë vendi ynë do të ketë stabilitet fiskal.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat