I quan rrenacakë, për çka e zemëruan keq Vuçiqin gazetarët?

Evropë

I quan rrenacakë, për çka e zemëruan keq Vuçiqin gazetarët?

Nga: D.G. Më: 25 shtator 2020 Në ora: 09:00
Aleksandar Vuçiq

Kryetari i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, ishte mysafir në promovimin e oficerëve të rinj të policisë të cilët përfunduan trajnimin e tyre në qendrën e trajnimit Makish, por me atë rast ai edhe një herë komentoi për punën e mediave të caktuara, duke i quajtur ata - ndër të tjerët, televizionin N1 - gënjeshtarë. Megjithëse këto ditë temat në lidhje me ministrin e policisë dhe kryeministren janë në vëmendjen e publikut, Vuçiq nuk e lejoi N1-në t'u bënte pyetje atyre.

Kur shikoj këto radhë uniformash blu, fjala e parë që më vjen në mendje është besimi, tha ministri i Policisë. A është besimi asociacioni i parë edhe kur Stefanoviç shikon Vuqiçin? - pyet N1. Pikëpyetja nuk është e nevojshme për fjalën që i erdhi për herë të parë në mendje presidentit kur lexoi faqen e parë të javores NIN, ai e tha atë vetë - "gënjeshtarë".

E përjavshmja NIN publikoi një intervistë me një anëtare të Këshillit për luftën kundër korrupsionit, Jelisaveta Vasiliq, në të cilën, nën titullin "Po vazhdon plaçkitja sistemaore", ajo shpjegon se Këshilli aktualisht po mbledh dokumentacionin mbi ish-fabrikat në Vojvodinë.

"Kushdo që vjen nga fermat e Vojvodinës thotë se Andrej Vuçiqi [vëllai i presidentit serb] është kryesori në blerjen e tokës dhe se gjithçka kalon përmes tij. Ne nuk e kemi dokumentuar atë akoma. Institucionet refuzojnë të bashkëpunojnë, ata nuk na japin dokumente, dhe kjo tregon mungesën e plotë të luftës kundër korrupsionit nga ana e pushtetit", ka thënë Vasiliq.

Media pro-qeveritare i kërkoi presidentit të komentonte, siç thonë ata, një tjetër sulm ndaj familjes së tij. Shkarazi, Vuçiq komentoi punën e medias, e cila transmetoi deklaratën e një anëtari të Këshillit për luftën kundër korrupsionit.

"Ai nuk ka as truall prej një ari Vojvodinë. Unë po kërkoj që këta gënjeshtarë nga N1, NIN, Vreme, të gjithë së bashku, të më çojnë në një truall të vëllait tim kudo në Vojvodinë. A e shihni unë guxoj t'u them se çfarë janë, gënjeshtarë. Dhe sigurisht që ata kurrë nuk do të më çojnë askund, sepse nuk ka diçka të tillë", tha Vuçiq.

Sot, nuk kishte tema: Pse shefi i policisë së Novi Sadit u zëvendësua dhe nëse ka përparim në kërkimin e autorit të rrahjes brutale, ose si kompania e vëllait të Kryeministrit mori marrëveshje me kompani shtetërore. Ai arriti si mysafir, por në fund ai mori lehtësisht rolin e nikoqirit - duke lënë në plan të dytë më të ftuarit, ministrin dhe kryeministrin.

Gazetarëve u interesonte se pse është ndërruar shefi i policisë së Novi Sadit dhe a ka avancim në hetimin për kryrësin e rrahjes brutale; pse kompania e vëllait të kryeministres ka fituar tenderë me kompanitë shtetërore. Erdhi si mysafir - thekson N1- por e mori rolin e nikoqirit - i la më përgjegjësit, ministrin e kryeministren në plan të dytë.

Vuçiq: A është kjo e tëra? Faleminderit.

N1: A mund të bëjmë një pyetje, më falni?

Vuçiq: Ja ku është me N1, urdhëroni.

N1: Faleminderit shumë, vetëm se nuk është për ju, kryetar, ju kërkoj falje ...

Vuçiq: Epo, unë jam i vetmi që përgjigjem sot.

N1: A nuk mund ta pyesim asgjë ministrin Stefanoviq dhe ...

Vuçiq: Vetëm unë përgjigjem sot, pyetini ata nesër dhe pasnesër, kur të jem në Turqi.

N1: Mirë, atëherë faleminderit shumë.

Vuçiç: A e keni vërejtur, njerëz, e dini, ata nuk kanë as çfarë të më pyesin mua, sepse çdo herë, të gjitha të pavërtetat dhe gjithçka tjetër që plasohet në ato media, unë i bëj copa-copa dhe kjo është arsyeja pse nuk ka më pyetje për mua, sepse nuk mund ta mposhtni të vërtetën ... Rroftë Serbia!

Tha Vuçiç dhe fluturoi për në Turqi. Kryetari nuk duhet të pyetet për gjithçka, ai duhet t'u japë hapësirë ​​të tjerëve për t'i bërë gazetarët copa, ndoshta nesër ose pasnesër, ose vetëm kur aeroplani presidencial të kthehet. Deri atëherë, N1 do të mblidhet përsëri - përfundon N1.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat