Kryeministri britanik: Duhet gjithë bota të luftojmë kundër COVID-19 e jo t’i krahasojmë numrat e viktimave

Evropë

Kryeministri britanik: Duhet gjithë bota të luftojmë kundër COVID-19 e jo t’i krahasojmë numrat e viktimave

Më: 27 shtator 2020 Në ora: 16:43
Boris Johnson

Kryeministri i Britanisë Boris Johnson, i ka kërkuar botës të bashkohet kundër koronavirusit, duke sugjeruar se kjo i ka bërë kombet të duken egoiste, dhe secila nga to ka filluar që të krahasojë nivelet e vdekshmërisë me vendet e tjera, që Johnson e cilëson si të gabueshme.

Në një fjalim të regjistruar paraprakisht në Asamblenë e Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara, kryeministri tha se “nocioni i bashkësisë ndërkombëtare duket i copëtuar” nëntë muaj në pandeminë COVID-19.

“Në qoftë se nuk bashkohemi dhe nuk e kthejmë zjarrin kundër armikut tonë të përbashkët, ne e dimë se të gjithë do të humbasin,” tha ai.

“Rezultati i pashmangshëm do të jetë zgjatja e kësaj fatkeqësie dhe rritja e rrezikut të një tjetre.”

Ai vazhdoi të përshkruajë një plan për parandalimin e një pandemie tjetër globale, duke përfshirë një rrjet laboratorësh kërkimesh në të gjithë botën për të identifikuar patogjenë të rrezikshëm para se të kalojnë nga kafshët tek njerëzit.

“COVID-19 na ka bërë që të ndërpresim punën tjetër jetësore dhe kam frikë se i bëri kombet individuale të dukeshin egoistë dhe të ndarë nga njëri-tjetri,” tha ai.

“Çdo ditë njerëzit inkurajoheshin haptazi të studionin një tryezë të ligë olimpike të kundërt dhe të merrnin rehati morbide dhe krejtësisht të gabuar në vuajtjet më të mëdha të të tjerëve. Ne nuk mund të vazhdojmë kështu, nuk mund t’i bëjmë përsëri këto gabime. Dhe këtu në Mbretërinë e Bashkuar, vendlindja e Edward Jenner, i cili nisi vaksinën e parë në botë, ne jemi të vendosur të bëjmë gjithçka që kemi në fuqinë tonë për të punuar me miqtë tanë në të gjithë KB, për të shëruar ato ndarje dhe për të shëruar botën.”

Shifrat qeveritare thonë se MB ka pësuar pothuajse 42,000 vdekje nga koronavirusi, numri më i lartë në Evropë dhe numri i pestë më i madh në botë.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat