Tmerri në Danimarkë: Kafshët e therura për të parandaluar COVID-19 po ‘dalin nga toka’

Evropë

Tmerri në Danimarkë: Kafshët e therura për të parandaluar COVID-19 po ‘dalin nga toka’

Më: 26 nëntor 2020 Në ora: 19:43
Ilustrim

Miliona vizon që autoritetet daneze kishin varrosur javët e fundit për të parandaluar përhapjen e një lloji mutant të coronavirusit nëpër popullatën njerëzore po dalin përsëri në sipërfaqe.

Kjo është raportuar nga media lokale, të cilat pohojnë se kjo është pasojë e gazrave që prodhohen gjatë dekompozimit të mbetjeve. Prandaj, në Jutlandin Perëndimor, një rajon ku u flijuan miliona ekzemplarë, atyre u është dashur të rivarrosin trupat, shkruan The Sun.

Autoritetet pohojnë se nuk ka rrezik nga infektimi, por imazhet tronditëse tashmë po qarkullojnë në rrjetet daneze, ku përdoruesit e internetit nuk kanë hezituar ta përshkruajnë këtë ngjarje si zgjimin e ‘zombies’.

Sipas zyrtarëve danezë, problemi ndodhi sepse disa nga puset ku ishin varrosur këto kafshë ishin vetëm një metër të thellë, gjë që e bëri më të lehtë për trupat të mbusheshin me gazra dhe të ngriheshin në sipërfaqe. Ata thanë se më shumë dhe po shtohet në puse për të parandaluar që kjo të ndodhë përsëri.

Sipas zëdhënësit të Policisë Kombëtare Thomas Kristensen, toka ranore në Jutland është pjesërisht përgjegjëse për atë që ndodhi, sepse nuk është aq e rëndë sa të ndalojë trupat e kafshëve.

“Në lidhje me dekompozimin, formohen gazra, gjë që e bën kafshën të zgjerohet pak. Në atë mënyrë, në rastin më të keq, ato shtyhen nga toka”, tha Kristenser në deklaratat e dërguara në stacionin DR dhe cituar nga The Daily Mail.

Kafshët e vogla ishin në vëmendjen e autoriteteve pasi u konfirmua që ato kishin kontraktuar COVID-19. Virusi mutoi në trupat e tyre dhe më pas infektoi përsëri njerëzit, me një farë të re që shkencëtarët thonë se mund të ulë efektivitetin e të gjitha vaksinave që po zhvillohen për të luftuar pandeminë derisa ato të jenë të padobishme.

Për më tepër , danezët që jetojnë pranë vendeve të varrimit të kafshëve janë ankuar për aromat e trupave që zbërthehen. Sipas autoriteteve, ato nuk paraqesin ndonjë rrezik, por tani që trupat po rishfaqen, duhet vepruar shpejt për të mbushur puset.

Sipas policisë, njerëzit duhet të shmangin kontaktin me këto trupa me çdo kusht, pasi ekziston një mundësi e ulët e kontraktimit të COVID nga një kafshë e ngordhur.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat