Gjobë deri në 60 mijë euro për ata që refuzojnë të bëjnë vaksinën kundër Covid-19

Evropë

Gjobë deri në 60 mijë euro për ata që refuzojnë të bëjnë vaksinën kundër Covid-19

Më: 25 shkurt 2021 Në ora: 17:45
Foto ilustrim

Qeveria rajonale Galiciane, në veri të Spanjës, është vendosur të miratojë një projekt-ligj për të ndëshkuar ata që refuzojnë të vaksinohen, jo vetëm kundër Covid por kundër çdo virusi tjetër të ardhshëm, me një gjobë deri në 60,000 euro.

Legjislacioni nuk ka miratimin e qeverisë qendrore, e cila, megjithëse mbështet inkurajimin e vaksinimit masiv me të gjitha mjetet, beson se ky propozim për të modifikuar Ligjin e Shëndetësisë shkel të drejtat themelore dhe bie në kundërshtim me rregulloret kombëtare.

Ky mendim ndahet nga partitë e opozitës, si dhe nga avokatë të shumtë.

Teksti origjinal, i vendosur para dhomës nëntorin e kaluar, sugjeroi që refuzimi për t’u imunizuar përbën, si rregull të përgjithshëm, një "shkelje të vogël", e dënueshme me një gjobë prej 1,000 deri në 3,000 euro.

Sidoqoftë, teksti i ri hap derën që ai të konsiderohet si një vepër serioze dhe për këtë arsye gjobitet midis 3,000 dhe 60,000 euro, kur refuzimi për t’u vaksinuar "mund të paraqesë rrezik ose dëmtim serioz të shëndetit të popullatës".

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat