​PE më 25 mars diskuton raportin e progresit për katër shtete të Ballkanit

Evropë

​PE më 25 mars diskuton raportin e progresit për katër shtete të Ballkanit

Më: 5 mars 2021 Në ora: 19:47
Foto ilustrim

Debati mbi raportet mbi përparimin e katër vendeve të Ballkanit drejt BE-së do të mbahet në seancën mini-plenare të Parlamentit Evropian më 25 mars, u njoftua në Bruksel.

Është planifikuar të paraqiten raportet e progresit për Shqipërinë, Kosovën, Maqedoninë Veriore dhe Serbinë, si dhe një debat të përbashkët për të katër dokumentet.

Të katër vendet përballen me probleme të ngjashme në lidhje me sundimin e ligjit, luftën kundër korrupsionit, lirinë e medias dhe fusha të tjera thelbësore për integrimin evropian, ndërsa Serbia dhe Kosova kanë një problem specifik të marrëdhënieve të pazgjidhura, të cilat janë një pengesë kryesore për hyrjen më të shpejtë në BE.

Debati përfundimtar mbi raportin për Malin e Zi do të mbahet në Komitetin e Punëve të Jashtme të Parlamentit Evropian më 13 prill, pas së cilës teksti i rënë dakord me ndryshimet do t'i dërgohet Parlamentit Evropian për diskutim dhe miratim, ndërsa debati dhe miratimi i dokumentit për Bosnjë dhe Hercegovinën pritet të planifikohet ndërkohë, raporton N1.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat