Të hiqen studimet 3-vjeçare në Universitetin e Prishtinës

Fejtone

Të hiqen studimet 3-vjeçare në Universitetin e Prishtinës

Nga: Fatbardhë Zeka Më: 29 prill 2010 Në ora: 20:38

Prishtinë, prill - Përpara reformës universitare vitet e studimit ishin katër, diploma merrej dhe vlerësohej tamam ashtu. Një punë zakonisht shumë impenjuese që kërkonte muaj dhe në fakt ishte e rrallë që të diplomoheshe në kohë, edhe pse i përfundonin provimet brenda vitit të katërt. Midis risive të ndryshme, reforma universitare ka futur këtë. Madje në fakt tani duke zbatuar reformat e sistemit të Bolonjes, shumë nga fakultete në Universitetin e Prishtinës janë duke e praktikuar këtë formë, pra studimet tre vjeçare, mirëpo disa lami duhet hequr këtë.

(Tekstin e plotë mund ta lexoni në numrin e nesërm të gazetës, “Bota sot”)

Më të lexuarat
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat