Formula 1 prezanton rregullat e reja për 5 vitet e ardhshme - Bota Sot
Formula 1 prezanton rregullat e reja për 5 vitet e ardhshme

Formula 1

Formula 1 prezanton rregullat e reja për 5 vitet e ardhshme

Më: 28 maj 2020 Në ora: 01:01
Formula 1

Në prag të rinisjes së garave automobilistike, skuderitë po bëhen gati për adoptimin e rregullave të reja. Komisarët e Formula 1 gjatë kësaj kohe të pandmisë kanë pasur kohën e mjaftueshme për të menduar ndryshimet e reja për vitet e ardhshme. Një praktikë e përvitëshme në përmirësimin e kushteve për zhvillimin e kampionatit. Sa u përket ndryshimeve të reja, referimi për rregullat do të kalojë në tre etapa, teknike, sportive si dhe planin ekonomike. Ajo që vihet re është reduktimi i shumës së lejuar për shpenzime tek çdo skuderi duke vendosur një buxhet maksimal për investim.

RREGULLIMI TEKNIK – Sa i përket rregullimit teknik, në vitin 2020 dhe 2021 do të ketë ngrirje të një numri të madh të komponentëve të sediljeve të vetme: lista përfshin shasi, kuti ingranazhesh, një seri përbërësish mekanikë dhe strukturat e ndikimit. Është krijuar një sistem shenjash (shenjat e zhvillimit) për të lejuar një numër shumë të kufizuar ndryshimesh bazuar në nevojat specifike të ekipeve. Në vitin 2020, njësitë e energjisë do të kenë azhurnime të kufizuara të energjisë dhe në 2021 ndryshimet pritet të vijnë në pjesën e përparme të gomave të pasme për të zvogëluar rritjen e forcës së poshtme. Gjithashtu në vitin 2021, masa minimale e ulëseve u rrit në 749 kg.

RREGULLIMI SPORTIV – Nëse është e nevojshme të prezantohet një specifikim i ri i gomave, Pirelli do të jetë në gjendje që gomat të testohen gjatë praktikës së lirë 2 të GP-ve. Këtë vit, testet aerodinamike dhe orët e motorit janë reduktuar për të zvogëluar kostot, me ulje të mëtejshme në 2021, me futjen e një kufizimi për ekipin në varësi të pozicionit në renditje.

KAPITULLI I BUXHETIT – Tavani i buxhetit është konfirmuar për ruajtjen financiare të ekipeve pa zvogëluar zhvillimin teknologjik: tavani, shifra maksimale e shpenzimeve për një skuderi, është 145 milion dollarë për 2021, 140 milion për 2022 dhe 135 milion për periudhën tre vjeçare 2023-2025. Rritja e shpërblimeve të punonjësve, si dhe shpenzimet e bëra për mirëqenien e stafit, nga shpërblimet e rezultateve deri në ekzaminimet mjekësore të bëra janë përjashtuar gjithashtu nga llogaritja e kapakut të buxhetit.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat