E diel, 28 shkurt 2021
  • Bjeshkët e Sharrit

    Bjeshkët e Sharrit janë të njohura qysh nga antikiteti në dokumente të autorëve të ndryshëm, që nga shekulli i V p.e.s. më emrin Mont Skardus, nga Herodoti, i cili i përshkruan edhe fiset ilire dhe kufizimet e tyre. Maja më e lartë nga fillojnë këto vargmale, mendohet se emrin e ka me origjinën frënge, “Pamje e bukur”, “le bonne ten” e që mbeti pastaj në popull si Maja e Lubotenit e cila kulminon 2553m mbi nivelin e detit. Këto pamje të bukura nga kjo pjesë e Kosovës, na i sjell fotografi Blerim Bytyçi. /BS/