Akulli blu - Bota Sot
E enjte, 13 gusht 2020
  • Akulli blu

    Një alpinist ndalon në një shpellë akulli në Liqenin Baikal, në Siberinë lindore. Me thellësi deri në 5,387 metra, liqeni Baikal është liqeni më i thellë në botë - dhe ka më shumë ujë se sa të gjitha liqenet e mëdha të kombinuara. Në dimër, ky liqe mund të ngrijë akull 3-4 metra të trashë dhe shpella formon perdet e akullit si ato që shihen në këtë foto. Fotoja është realizuar nga Zhu Xiao, e publikuar në Nacional Geographic./BS/