“Mushkëria e botës” po digjet: Pamjet që tregojnë pasojat e zjarreve në Amazonë – aty ku gjithçka që mund të shihni ngjanë me një varrezë - Bota Sot
E diel, 20 shtator 2020
 • “Mushkëria e botës” po digjet: Pamjet që tregojnë pasojat e zjarreve në Amazonë – aty ku gjithçka që mund të shihni ngjanë me një varrezë

  Tymi është aq “i trashë” në disa raste saqë aeroplani duhej të ngjitej për të qëndruar jashtë tij. Sytë tuaj e kanë të vështirë të përballojnë dhe ju mbyllni kanalet e ajrit për ta mbajtur kabinën e banueshme.

  Ndonjëherë madje është e vështirë të shohësh pamjet poshtë, që tregojnë se sa e keqe është gjendja atje.

  Kështu përshkruhet gjendja e Amazonës, atë që quhet “mushkëria e njerëzimit”, pas përfshirjes nga zjarret masive, ditëve të fundit.

  “Ky nuk është vetëm një pyll që digjet”, ka thënë Rosana Villar nga Greenpeace, e cila ndihmoi CNN të realizonte fluturimin e saj mbi zonat e dëmtuara dhe të djegura.

  “Është pothuajse një varrezë. Sepse gjithçka që mund të shihni është si vdekja”.

  Bëhet fjalë për pamje nga Amazona, e cila është duke u djegur prej disa ditësh, gjë që ka alarmuar gjithë botën.

  Alarmi vjen pasi Amazona konsiderohet si “mushkëria e botës” dhe shkatërrimi i saj do të sillte pasoja të tmerrshme në ndryshimet klimaterike.

  Brazili ka dërguar edhe ushtrinë për shuarjen e flakëve, ndërsa zjarret në Amazona u kthyen në temë diskutimi edhe në takimin e G7, me kërkesë të Emanuel Macron.

  Drejtuesit e shtatë shteteve më të zhvilluara të botës premtuan se do të japin ndihmë teknike dhe financiare për të ndihmuar në fikjen e zjarreve, edhe pse presidenti brazilian nuk e ka pranuar një gjë të tillë.

  Biznesmenë dhe artisë të ndryshëm ndërkohë, kanë vënë në dispozicion shuma të ndryshme për fikjen e zjarreve.

1 / 6