Veshjet nga Christian Dior në Javën e Modës në Paris - Bota Sot
E premte, 14 gusht 2020
  • Veshjet nga Christian Dior në Javën e Modës në Paris

    Që nga mbërritja në Christian Dior, Maria Grazia Chiuri ka përdorur pistat e saj për të forcuar feminizmin por, kjo shfaqje shkëlqeu më fuqishëm se disa të tjera.

    Chiuri daton me zgjimin e saj feminist në rininë e saj të viteve 1970 në Romë, një kohë marshimesh, kur marrëdhëniet midis gjinive dhe ato që gratë zgjodhën të veshin, po politizoheshin për herë të parë. Në një vrojtim ajo tha që kjo koleksion filloi me pamjet e vetes si adoleshente me nënën e saj rrobaqepëse. “Është një ditar vizual shumë personal”, shpjegoi Chiuri. “Vitet ’70 më dhanë qëndrimin që kam”.

    Ja disa nga veshjet më të bukura që shfaqën feminizmin.

1 / 9