Të zhytesh në ujëvarën më të bukur të botës - Bota Sot
E premte, 14 gusht 2020
 • Të zhytesh në ujëvarën më të bukur të botës

  Me konfliktet politike dhe çështjet e brendshme që mbizotërojnë lajmet në Zimbabve, vendi i Afrikës së Jugut nuk është saktësisht i përqendruar në turizëm për momentin.

  Por, pikërisht në këtë vend afrikan gjendet ujëvara më e bukur e botës, Victoria Falls.

  Victoria Falls janë pjesë e trashëgimisë botërore dhe shtrihet mbi dy vende afrikane: Zambia dhe Zimbabve.

  Me 1708 metra konsiderohet ujëvara më e gjerë në botë. Deri në 10,000 metra kub ujë zhyten 100 metra në grykë çdo sekondë.

  Por Zambezi jo gjithmonë mban aq shumë ujë. Në sezonin e thatë dhe gjatë thatësirës, sasia e ujit zvogëlohet ndjeshëm.

1 / 8