Vendet më misterioze në botë, që janë të ndaluara rreptësisht të vizitohen - Bota Sot
E enjte, 17 tetor 2019
 • Vendet më misterioze në botë, që janë të ndaluara rreptësisht të vizitohen

  Fotoja e parë i përket bankës më të madhë të farave të bimëve në Norvegji. Ajo është ndërtuar si bunker, kushton 39 euro dhe mund t’i rezistoje termetit apo një lufte nukleare.

  Fotoja e dyte lidhet me ishullin e Veriut Sentinel në Indi është e ndaluar kategorikisht për turistët. Dy peshkatarë që zbritën gabimisht në këto brigje janë vrarë nga banorët indigjenë.

  Më pas vijohet me Portën e Plutonit në Turqi, Metroja 2 në Rusi e ndërtuar gjatë kohës së Stalinit është gjithashtu e ndaluar të përdoret nga banorët në atë zonë. Shpellat e Lascaux, Francë janë një tjetër mrekulli që nuk mund të vizitohet. Ishulli i Poveglias në Itali që po shkatërrohet nga erozioni është po ashtu I ndaluar.

  Një foto tjetër flet për ishullin e Queimada Grande, në Brazil që ndryshe njihet edhe si ishulli i gjarpërinjve. Nuk lejohet gjithashtu në Fukushima Japoni. Mauzoleumi i Perandorit të Parë, Kinë është gjithashtu i ndaluar për tu vizituar.

  Së fundmi, vijnë si të ndaluara edhe arkivat sekrete të Vatikanit që mbajnë një mijë vjet dokumente në 53 mijë rafte, të rreshtuar përgjatë 80 kilometrave të ndara në dy kate.

1 / 10