Meteori që ndriçoi qiellin mbi Evropë - Bota Sot
E mërkurë, 23 tetor 2019
  • Meteori që ndriçoi qiellin mbi Evropë

    Një meteor ka ndriçuar qiellin mbi Evropë dhe Amerikë të Veriut duke u dhënë shikuesve një mundësi të rrallë të shohin një shfaqje të yjeve rënës me sy të lirë.

    “Me një hënë të re që siguron një sfond ekstra të errët në spektakël, yjet rënës do të jenë më të ndritshme si kurrë më parë”, ka deklaruar një astronom, shkruan Euronews.

    “Unë mendoj se të gjithë duhet ta shohin këtë,” tha Miralem Mehic, një boshnjak nga një grup ndërkombëtar i shikuesve të yjeve që panë shfaqjen e dritës në Piramidat e Rërës – një zonë me kolona të rërës natyrale – pranë qytetit jugor të Foca.

1 / 9