Gostivar: Për dy muaj, 160 persona e kanë shkelur orën policore

Gostivari

Gostivar: Për dy muaj, 160 persona e kanë shkelur orën policore

Më: 29 maj 2020 Në ora: 21:25
Gostivar

Në dy muajt e fundit, policia në Gostivar ka identifikuar 160 persona që kanë shkelur orën policore. Për mosmbajtje të maskave mbrojtëse janë sanksionuar 80 persona gostivaras.

Që nga vendosja e orës policore, përfshirë ditën e djeshme (28 maj), SPB Tetovë ka ngritur gjithsej 121 padi penale kundër 156 autorëve. Në dy muajt e fundit, janë përgatitur katër njoftime me shkrim.

“Personat e lajmëruar nuk e respektuan vendimin e Qeverisë për lëvizje të kufizuar në zonën e Gostivarit dhe kryen veprën penale ‘mosveprim sipas rregullave shëndetësore gjatë kohës së epidemisë” apo veprën penale ‘transmetim i sëmundjes infektive’”, deklaroi për AIM-n, Marjan Josifoski, zëdhënës i SPB Tetovë.

Mosdisiplinë është regjistruar edhe kur bëhet fjalë për mbajtjen e pajisjeve mbrojtëse. Kështu, në dy ditët e kaluara, 80 persona fizik janë identifikuar dhe sanksionuar në rajonin e Gostivarit.

Sipas SPB Tetovë, ata nuk kishin pajisjet e nevojshme mbrojtëse. Shumica e tyre ishin pa maska ​​në automjete në rastet kur është e detyrueshme, në ambient të hapur dhe personat që silleshin në kundërshtim me dekretin e Qeverisë që rregullonte mbajtjen e pajisjeve mbrojtëse.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat