E vërteta e fotografisë së plakut hebre me plis në kokë në Beograd

Historia

E vërteta e fotografisë së plakut hebre me plis në kokë në Beograd

Më: 17 shtator 2020 Në ora: 10:51
E vërteta e fotografisë së plakut hebre me plis në kokë në Beograd

Kjo foto, tregon një hebre në Beograd me plis në kokë.

Plisi, një karakteristikë e shqiptarëve, duket se është pelqyer nga hebreu i cili pas krimeve të nazistëve, përfundoi duke gjetur strehim në Beograd.

Disa interpretime thonë, se kjo ishte një shenjë falenderimi nga hebrejtë për shqiptarët, të cilët i mbrojten kundër gjermanëve duke rrezikuar madje dhe jetën e tyre.

Kjo foto është postuar në rrjetin social nga Fahri Xharra.

Edhe faqja CHRE (Center for Holocaust Research and Education) tregon se ky është një i moshuar hebre në Beograd.

Në fakt, hebrejt në Beograd u ndihmuan shumë nga shqiptarët, ndryshe nga serbët të cilët nuk i përkrahën, por i dorëzuan tek gjermanët.

Por një tjetër version (i pavërtetuar) tregon se plaku me plis në kokë është shqiptar.

Atij i është vënë në krah ylli i Davidit, simboli i hebrejve, qëllimisht nga serbët.

Sipas këtij version, kjo ishte një politikë e serbëve kundër shqiptarëve.

Supozohet se ishte një metodë që serbët po bënin kundër shqiptarëve, në mënyrë që gjermanët ti vrisnin ose ti largonin në kampe përqendrimi.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat