Hunter Biden kudo që shëtiste nëpër botë ishte në mbrotje nga Sherbimi Sekret i SHBA-së

Historia

Hunter Biden kudo që shëtiste nëpër botë ishte në mbrotje nga Sherbimi Sekret i SHBA-së

Nga: Klajd Kapinova Më: 21 dhjetor 2020 Në ora: 18:06

“Hunter Biden mori mbrojtje të Shërbimit Sekret Amerikan, në udhëtime në vende të shumta të huaja, duke përfshirë: Moskën, Pekinin, Doha, Paris, Seul, Manila, Tokio, Mexico City, Milano, Firence, Shangai, Gjenevë, Londër, Dublin, Mynih, Berlin, Bogota, Abu Dhabi, Nairobi, Hong Kong, Taipei, Buenos Aires, Kopenhagë, Johanesburg, Bruksel, Madrid, Mumbai dhe Liqeni Como…” – Pjesë nga Raporti Investigativ i Senatit Amerikan

“Bisnesmeni” V.I.P. i perkdheluri i Joe Biden djali i tij Hunter Biden, ishte në mbrojtje nga Shërbimit Sekret i SHBA-së nga 29 janar 2009 deri më 8 korrik të vitit 2014. Një ditë para udhëtimit të tij të fundit si një mbrojtës, revista amerikane “TIME” (bij e gazetës globaliste të majtë “The New York Times”), publikoi një artikull, që përshkruante përpjekjet e ngritura të Burismas, për lobim ndaj zyrtarëve amerikanë dhe përfshirjen e Hunter në Bordi e komapnisë ukrahinase.

Para se të mbaronte detajet e tij mbrojtëse, Hunter Biden mori mbrojtje të Shërbimit Sekret Amerikan, në udhëtime në vende të shumta të huaja, duke përfshirë: Moskën, Pekinin, Doha, Paris, Seul, Manila, Tokio, Mexico City, Milano, Firence, Shangai, Gjenevë, Londër, Dublin, Mynih, Berlin, Bogota, Abu Dhabi, Nairobi, Hong Kong, Taipei, Buenos Aires, Kopenhagë, Johanesburg, Bruksel, Madrid, Mumbai dhe Liqeni Como.

Andrii Telizhenko, personifikimi i demokratëve për dezinformimin rus, u takua me zyrtarë të administratës së Obama - Biden, përfshirë Elisabeth Zentos, një anëtare e Këshillit të Sigurimit Kombëtar të kohës së Obamës, të paktën 10 herë.

Një firmë lobuese socialdemokratike, Blue Star Strategies, kontraktoi me Telizhenko nga 2016 deri në vitin 2017 dhe vazhdoi të kërkonte ndihmën e tij deri në verën e vitit 2019. Një artikull i lajmeve të fundit, detajonte kontakte të tjera të gjera, midis Telizhenko dhe zyrtarëve të administratës së korruptuar Obama - Biden.

Përveç mbi 4 milion dollarëve, të paguar nga Burisma, për anëtarësimet në bordin e Hunter Biden dhe Archer, Hunter Biden, familja e tij dhe Archer, morën miliona dollarë nga shtetas të huaj me prejardhje të dyshimtë.

Archer mori 142,300 dollarë nga Kenges Rakishev të Kazakistanit, gjoja për një makinë, pikësht të njëjtën ditë Zëvendës Presidenti Joe Biden u shfaq me Kryeministrin ukrainas Arsemy Yasenyuk dhe iu drejtua ligjvënësve ukrainas në Kiev, në lidhje me veprimet e Rusisë në Krime.

Hunter Biden mori një transferim $3.5 milion nga Elena Baturina, gruaja e ish-kryebashkiakut të Moskës

Hunter Biden, hapi një llogari bankare me Gongwen Dong, për të financuar një zbritje globale prej $100,000 me James Biden dhe Sara Biden.

Djali i ish Presidentit të SHBA-së Hunter Biden, kishte lidhje me shoqata të ndryshme biznesi, si me Ye Jianming, Gongwen Dong dhe shtetas të tjerë kinezë, të lidhur me Qeverinë Komuniste dhe Ushtrinë Komuniste Çlirimtare të Popullit Kinez. Nga hetimet e bëra, doli se këto shoqata rezultuan në miliona dollarë, në rrjedhën e parave.

Nga ana e tjetër djali i perkdhelur i Joe “biesnesmeni” pa asnji kualifikim professional dhe gjuhësor Hunter Biden paguan gratë jorezidente, që ishin shtetase të Rusisë ose vendeve të tjera të Evropës Lindore dhe që duket se ata janë të lidhura me një “rrjet të prostitucionit ose trafikimit njerëzor të Evropës Lindore”.

Paraqitja e fakteve të reja mbi Hunter Biden

Komiteti i Senatit për Sigurinë e Vendit dhe Çështjet Qeveritare (HSGAC) dhe Komiteti i Senatit për Financat, ndërmorën këtë hetim në konfliktet e mundshme të interesit dhe përfshirjen e familjes Biden në sipërmarrje të huaja të biznesit, ndërsa Joe Biden Jr. ishte nënpresident i SHBA-së në Shtëpinë e Bardhë (që përbën sipas ligjeve amerikane një konflikt interesi të mirëfilltë, që denohet me ligj), pas akuzave, që Politika e administratës në Ukrainë, mund të ishte ndikuar nga pozicioni i Hunter Biden, në bordin e Burismas dhe se anëtarët e familjes, mund të kenë kërkuar në mënyrë të padrejtë të përfitojnë nga marrëdhënia e tyre me nënkryetarin e shtetit amerikan Joe Biden.

Letra e parë e shkruar në lidhje me konfliktet e mundshme të interestit, u dërgua nga Kryetari republikan Grassley më 14 gusht 2019, në lidhje me transaksionin Henniges.

Ky ishte një Komision i epokës së Obama - Biden, për Investime të Huaja në Shtetet e Bashkuara (CFIUS), i miratuar transaksion, i cili, dha kontroll mbi Henniges, një prodhues amerikan i teknologjive anti-dridhje me aplikime ushtarake, në një kompani aviacioni në pronësi të qeverisë komuniste kineze dhe një firme investimesh me bazë në Kinë, me lidhje të ngushta të vendosura me Qeverinë komuniste kineze.

Një nga kompanitë e përfshira në transaksionin Henniges, ishte një fond investimi privat miliarda dollarësh, i quajtur Bohai Harvest RST (BHR). BHR, thuhet se u formua në nëntor 2013 nga një bashkim midis firmës së lidhur me Qeverinë komuniste kineze Bohai Capital dhe një kompanie amerikane të quajtur Rosemont Seneca Partners.

Rosemont Seneca Partners, thuhet se u formua në 2009 nga Hunter Biden, djali i Zëvendës Presidentit të atëhershëm të SHBA-së Joseph Biden Jr., nga Chris Heinz, njerku i ish-Sekretarit të Shtetit John Kerry dhe nga të tjerët.

Hunter Biden dhe Heinz në blerjen e Henniges nga qeveria komuniste kineze

Përfshirja e drejtpërdrejtë e Hunter Biden dhe Heinz, në blerjen e Henniges nga qeveria komuniste manipuluese kineze, krijon një konflikt të mundshëm interesi. Të dy kanë lidhje të drejtpërdrejtë me zyrtarë të lartë të administratës Obama - Biden.

Departamenti i Shtetit, atëherë nën udhëheqjen e John Kerry, është gjithashtu një anëtar i CFIUS dhe luajti një rol të drejtpërdrejtë në vendimin, për të miratuar transaksionin Henniges.

Shfaqja e një konflikti të mundshëm interesi në këtë rast, ishte veçanërisht shqetësuese, duke pasur parasysh historinë e Hunter Biden, për të investuar dhe bashkëpunuar me kompani komuniste kineze, duke përfshirë të paktën një që paraqet qartë shqetësime të rëndësishme të sigurisë kombëtare.

Kjo histori me Kinën, i paraprin dhe pason transaksionin e vitit 2015 të Henniges. Ky raport, do të diskutoj entitetet e korporatave të Hunter Biden dhe Devon Archer dhe lidhjet e tyre me Qeverinë komuniste kineze në më shumë detaje.

Në vitin 2019, dokumentet e lëshuara rishtas, të bëra publike si rezultat i kërkesave të Aktit të Lirisë së Informacionit (FOIA) dhe raportimit hetimor, sollën vëmendjen e publikut të ri (Shih Njoftimin për Shtyp, Kryetari Charles Grassley, S. Comm. në Fin., Grassley ngre shqetësime rreth miratimit të administratorit të Obamës të Shitjes së Përbashkët të Kompanisë Teknike të SHBA-së për Qeverinë Kineze dhe Firmën e Investimeve të Lidhur me Biden, Familjet Kerry (08/15/2019), https://www.finance.senate.gov/chairmans -news/)

Këto janë konflikte të mundshme të interesit, në lidhje me politikën e Ukrainës, në periudhën e deshtuar të administratës së korruptuar Obama - Biden.

Për më tepër, raportimi i lajmeve të shumta ngriti gjithashtu pyetje në lidhje me konfliktet e mundshme të interest, në lidhje me marrëdhëniet e biznesit të Hunter Biden në Kinë, Ukrainë dhe Rusi ndërsa Joe Biden ishte duke shërbyer si nënkryetar i shtetit amerikan.

Prandaj, më 6 nëntor të vitit 2019, Kryetari republikan Grassley dhe Kryetari republikan Johnson, i hartuan një letër Departamentit të Shtetit, në lidhje me konfliktet e mundshme të interest të pastër, për shkak të pozicionit të Hunter Biden në bordin e kompanisë së korruptuar të gazit Ukrainian Burisma Holdings Limited, ndërsa Zëvendës Presidenti Joseph Biden Jr. ishte "Fytyra publike e administrimit të administrimit të Ukrainës". (Hipokrizi e pastër socialkomuniste)

Hetimi i Komiteteve u përqendrua në përcaktimin nëse Hunter Biden dhe Devon Archer kërkuan të përfitonin financiarisht nga marrëdhënia e tyre me Zëvendës Presidentin e atëhershëm Joe Biden ose nëse ata kërkonin të ndikonin në politikën e SHBA në Ukrainë, në emër të Burismas.

Më tej, Komitetet në fjalë, shqyrtuan dhe vlerësuan gjerësisht trajtimin e politikës së Ukrainës nga administrata Obama – Biden, për të përcaktuar me detaje, nëse vendimet e politikave në lidhje me Ukrainën dhe Burismën ishin ndikuar në mënyrë të papërshtatshme nga punësimi dhe interesat financiare të anëtarëve të familjes së administratës.

Për shembull, pasi u bashkuan me bordin e Burisma, Biden dhe Archer, kërkuan më pas takime me zyrtarë të lartë të Departamentit të Shtetit, përfshirë Sekretarin e Shtetit të atëhershëm John Kerry dhe Zëvendës Sekretarin e Shtetit të atëhershëm Antony Blinken.

Më tej, një firmë lobuese demokrate ultra liberale, Blue Star Strategies, duke punuar në emër të Burismas, gjithashtu thirri Shoqatën e Hunter Biden me Burisma, ndërsa kërkoi një takim me Zëvendës Sekretaren e Shtetit të atëhershme Catherine Novelli, për të diskutuar çështje shqetësuese në lidhje me pozicionin e Departamentit të Shtetit, se Burisma ishte një kompani e korruptuar.

Në vitin 2016, Prokurori i lartë i Ukrainës, Viktor Shokin, kishte një hetim aktiv dhe të vazhdueshëm mbi korrupsionin e Burisma-s dhe pronarin e saj, Mykola Zlochevsky. Në atë kohë, Archer dhe Hunter ishin partner.

(Alana Goodman, “Djali i John Kerry preu lidhjet e biznesit me Hunter Biden për marrëveshjen e naftës në Ukrainë”, “The Washington Examiner” (08/27/2019), https://www.washingtonexaminer.com)

Gazetari investigative serioz John Solomon, shkruan këto memo, dikur të fshehta, të cilat hedhin dyshime në historinë e Joe Biden në Ukrainë, “The Hill” (09/26/2019), https://thehill.com/opinion).

(Jessica Donati, “Firma e Punësuar nga Burisma e Ukrainës u përpoq të përdorë Hunter Biden si levage, tregojnë dokumentet”, “The Wall Street Journal” (11/05/2019), https://www.wsj.com/articles/firm-hired-by-ukraines), (Adam Entous, “A do ta rrezikojë Hunter Biden fushatën e babait të tij!?” New Yorker (07/1/2019) https://www.newyorker.com/magazine), (Joseph Simonson, “Hunter Biden organizuan takim midis babait dhe partnerit komunist kinez të biznesit, gjatë vizitës”, “The Washington Examiner” (07/01/2019) https://www.washingtonexaminer.com) Ben Schreckinger, Biden Inc., Politico (02/08/2019) https://www.politico.com/magazine)

Njoftim për shtyp, Kryetar Charles Grassley, S. Comm. në Fin., Johnson, Grassley lëshuan një Thirrje zyrtare për Departamentin e Shtetit, për Lirimin e Dokumenteve për Hunter Biden dhe Burisma (07/11/2019) https://www.grassley.senate.gov/news/news-releases/johnson- grassley).

Posta elektronike ekziston midis Hunter Biden dhe punonjësve të Departamentit të Shteteve të Bashkuara (maj 2015) (në dosje me Comms.), dhe emailet në mes të punonjësve të Departamentit të Shteteve të Bashkuara (2 Mars 2016) (në dosje).

John Solomon, firma e gazit e Hunter Biden në Ukrainë presionoi administratën Obama – Biden, për t'i dhënë fund akuzave për korrupsion e tregojnë shumë mire memorandumet (4 Nëntor 2019).

Kenneth P. dhe Mendel, shkruajnë artikullin investigative, që bëri bujë në mediat amerikane: “Biden përballet me pyetje të konfliktit të interesit që promovohen nga aleatët e Trumpit”, (The New York Times (05/01/2019) https://www.nytimes.com)

“Bisnesmeni” V.I.P., pa asnjë eksperincë, njohje të gjuhës ukrahinase, si specialist apo ekspert gazi etj., Hunter Biden, vazhdoi të shërbente në bordin e drejtorëve të Burismas për disa vite.

Sipas raporteve të lajmeve, nënpresidenti i atëhershëm i SHBA-së Joe Biden Jr.: "Kërcënoi hapur të mbajë 1 miliard dollarë në garancitë e huasë të Shteteve të Bashkuara, nëse udhëheqësit e Ukrainës nuk e shkarkojnë (Shokin)". Pas këtij kërcënimi, Parlamenti i Ukrainës shkarkoi Shokin. Kjo quhet ndërhyrje në punët e brendshme të një shtetit të pavarur europian.

Në zbatim të fushës së këtij hetimi, Komitetet e investigimit kërkuan të dhëna të tjera përkatëse të administratës Obama - Biden nga disa agjenci qeveritare federale të SHBA-së dhe intervistuan zyrtarë aktualë e ish-qeveritarë të SHBA-së me njohuri të dorës së parë, mbi administrimin e administratës Obama - Biden të politikës amerikane në Ukrainë.

Komitetet gjithashtu dërguan kërkesa për informacion të detajuar tek Departamenti i Shtetit, Arkivi Kombëtar dhe Administrata e Regjistrave (NARA), Departamenti i Drejtësisë, Byroja Federale e Hetimit (FBI), Shërbimi Sekret i SHBA, Departamenti i Thesarit dhe firma këshilluese demokratike e SHBA-së Blue Star Strategies.

Prandaj, ky hetim bazohet në regjistrat e qeverisë federale të administratës Obama - Biden dhe shënimet nga një dyqan lobimi demokrat, Blue Star Strategies.

Kështu Rezoluta 70 e Senatit, i jep HSGAC autorizim të shprehur "për të studiuar ose për të hetuar efikasitetin dhe ekonominë e operacioneve të të gjitha degëve të qeverisë.”

Image
Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat