Mënyrat për të mbajtur të gjallë jetën tuaj sociale ndërsa jeni në shtëpi

Këshilla mjekësore

Mënyrat për të mbajtur të gjallë jetën tuaj sociale ndërsa jeni në shtëpi

Më: 23 mars 2020 Në ora: 12:43
Foto Ilustrim

Distanca sociale nuk duhet të nënkuptojë izolimin social.

Për të ardhmen e afërt, ne jemi zyrtarisht në një epokë të distancimit social. Për të ndihmuar në parandalimin e përhapjes së sëmundjes së re Coronavirus, i njohur gjithashtu si COVID-19, zyrtarët e shëndetit publik dhe shkencëtarët po rekomandojnë që të qëndrojmë larg grupeve të mëdha të njerëzve sa më shumë që të jetë e mundur – dhe madje të kufizojmë shoqërizimin në grupe të vogla në shtëpitë tona. Kjo po i lë njerëzit të ndjehen të vetmuar, të irrituar dhe të shkëputur ndërsa janë të mbërthyer në shtëpi në emër të shpëtimit të jetës.

Më poshtë gjeni disa nga mënyrat se si të vazhdoni ende jetën tuaj sociale:

Biseda në telefon qoftë me apo pa video do t’ju ndihmojë

Tani është koha për një telefonatë dhe rilindje të bisedës me video! Të shkruarit është gjithashtu i shkëlqyeshëm, por kur ne po përpiqemi të kompensojmë rënien e papritur të kontaktit njeri-njeri, të dëgjuarit e zërave të miqve tuaj dhe të shihni fytyrat e tyre është e rëndësishme. (Vetëm sigurohuni që të flisni për gjëra të tjera përveç panikut të Coronavirus ndonjëherë.)

Nëse doni të dini se si mund të duket një mbledhje virtuale, shikoni The Circle në Netflix.

Mbani miqtë në telefon/ekran edhe kur nuk bisedoni në mënyrë aktive.

Biseda me video nuk do të thotë të ulesh, të bisedosh me miqtë e tu në FaceTime me orë të tëra. Asnjë pandemi nuk do të më bëjë papritmas llojin e personit që dëshiron të angazhohet vazhdimisht shoqërisht. Por gjatë një kohe të distancës shoqërore, diçka thelbësore mungon në një pjesë të madhe të jetës sonë: shansi për të ekzistuar në heshtje rreth njerëzve të tjerë. 

Shikojini gjërat së bashku

Nata e filmit nuk ka pse të jetë diçka e së kaluarës vetëm për shkak të një distancimi të vogël social. Faqet si: Watch2Gether, Gaze, Twoseven dhe Netflix Party ju ndihmojnë të sinkronizoni transmetimin në mënyrë që ju dhe miqtë tuaj të mund të shijoni duke parë filma ose TV — së bashku. Madje, mund t’i përdorësh ato për të parë video qesharake në YouTube.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat