​Komuna e Obiliqit subvencionon nënat vetushqyese dhe gratë në biznes

Kosova

​Komuna e Obiliqit subvencionon nënat vetushqyese dhe gratë në biznes

Më: 21 shtator 2020 Në ora: 15:12
Foto gjatë takimit

Në kuadër të thirrjes publike të Komunës së Obiliqit për subvencionim “Nënat vetushqyese dhe gratë në biznes“, kryetari Xhafer Gashi, me përfitueset e kësaj grant-skeme sot nënshkruan marrëveshjen për implementimin e projekteve dhe ndarjen e mjeteve financiare.

Nga kjo grant-skemë, përfituese janë 38 gra me biznese nga sfera të ndryshme; floktari, bletari, rrobaqepësi si dhe biznese të vogla dhe fillestare, duke përfshirë të gjitha komunitetet e komunës së Obiliqit, ndërsa shuma e financimit është e ndarë në dy lote: loti 1 (start-up biznese të reja) nga 1,000 deri 1,500 euro dhe loti 2 (bizneset ekzistuese mikro dhe të vogla me qarkullim deri në 2,000 euro) nga 1,000 deri 2,500 euro.

Gashi ka bërë të ditur se vlera e këtij granti është 50,000 euro, dhe është realizuar në bashkëpunim me AZHR-Qendër.

“Përkrahja institucionale në fuqizimin e gruas në biznese dhe vendimmarrje do të vazhdojë dhe se fokusi kyç i qeverisjes time mbetet mbështetja e secilës kategori të shoqërisë në ndryshimin e mirëqenies socio-ekonomike”, tha ai.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat