Kam frikë për librin

Kultura

Kam frikë për librin

Nga: Agim Desku Më: 6 gusht 2020 Në ora: 21:42
Agim Desku

E kam vështirë më ia humbë fijën librit

Besa s'kam fuqi as që ma lejon zemra

Besoni së nuk e kam pritur të vie kjo ditë

Pas shekujve t'ferrit që s'kishim dritë

Nuk më vie ma as edhe të bërtas

Çdo çast të jetës më vjen të pëlcas

I mbyllur si dikur poetët n'kullë t'fildishtë

Kurrë s'kam besue se vjen kohë e trishtë

Për fjalën është mendue sot të jetë e lirë

Jo ende të ketë frikë e të rri në errësirë

Ku s'kanë besim në të ma akademikët

Nëse lirinë e fjalës e kanë bolshevikët

Kam frikë në më humbë libri im i shejtë

Më rrite dhe ma fale kohën e shtrejtë

Më bëre të më njohin tërë një botë e mirë

Sepse ty të kisha të vetmën ëndërr të lirë

Ç'ËSHTË ME NJERIUN SOT

Çështë me njeriun sot

Kur të thotë ,ah sa të dua

Aq larg shkon sa të kapet

Si mishi n'thua

Dhe ti i beson fjalëve të tij

E mendon veten së je vetë ti

Jo,ma mos beso në asnjë fjalë

Beso në botën së qenka përrallë

Nëse do t'i besosh të vertetës

Janë lapidarët që i flasin jetës

Nëpër fytyrat tona jetojnë

Është tjetër gjë nëse na i kujtojmë

Beso në një det të madh shumë

Ku thellësisë së tij s'i matet fundi kurrë

Kështu njeriu ka gënjeshtrën e tij pa kufi

E verteta është kur si hero t'ikën nga jeta.

POPULL

Popull

me sy a pa sy

Popull

Me vesh a pa vesh

Popull

I lashtë sa vetë jeta

Popull

I pafuqishem për të urrye

Asnjëherë marionetë e dikujt

më i shërbye

Popull

Me histori plagësh homeriane

Me dritë dielli në vend të llambës

Popull

Krenar për krenarinë e plisit

Të shqiponjës dhe t'fisit

Popull

Edhe pas pesë shekuj të ferrit

E rujte emrin bac Ademit e t'Gjergjit

Popull

Sot më shumë së kurrë të duhen sytë

Për t'i pa bajlozët e detit dhe t'malit

Kah na vjedhin tokën e t'parit

Popull

Zgjohu me uratën e luftëtarëve n'beteja

Shih lapidarët në çdo cep të Shqpnisë

Do duhej të ishte krenaria e lirisë

Populli im i mirë

Nepër të gjitha kohët dhe stuhitë

Kurrë nuk u ligështove as nga tradhtitë

Populli im

Më shiko në fytyrë dielli

Në të njëjtin djep me Yll Davidi

Nënat tona na rritën për këtë ditë.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat