In Memoriam 

Kultura

In Memoriam 

Nga: Ragip  Guraziu Më: 26 shkurt 2021 Në ora: 17:35
Hasan Zekolli 

Na iku edhe një mendje e shëndoshë,të një burrit bllacian këtë javë që jemi, Hasan (Murtez) Zekolli,nga Bllaca e THerandës 

Edhe viti 2021 viti i brishtë që kurrë pos u përseritë për banorët e fshatit Bllacë komuna e Therandës, por edhe për tjerë, pandemi që përfshiu e gjithë botë dhe me mija e mija ka bartur me vete shpirta të njerëzve në gjithë botën,  edhe me këtë humbje, të Hasan Zekollit zemrat tona janë ligështua, sytë na janë përlotur, e ne nuk do të harrojmë kujtimet që patëm me te. Do të na mugojëNa  prania e tij  për gjithmonë, do naj mungon  burrëria e tij, buzëqeshja dhe fjala etij, vlerat e tij do të qëndrojë në lartësitë që i kanë dhënë Bllacës. 

''Të nderuar bashkvendas, miq, shokë dhe dashamirë;Ju njoftojmë se me rastin e vdekjes të babait tonë, ceremonia e varrimit do të bëhet të mërkuren me datë: 24.02.2021 në ora 15:00 sipas traditave.Të piklluarit, familja Zekolli! 

Në mengjesin e së martes,kjo datë mos u perserit më,për këtë shkrim që e kishte postuar djali i madh i tij,Murtezi,dhe kjo ishte shokuese për mua si gjithë banorëve e fshatit më të madhë,që quhej Bllacë, e që ky burrë, tani në amshim, Hasan Zekolli,ishte rritur e kalitur në këtë fshat, me punë të përkoshëm në Zvicër,aty edhe ku dha jetë,pasi vdekja e zyri atje. 

Dita e marte, 23 shkurtit të vitit në vazhdim, e këtij viti të brishtë që kurrë mos u përsërit, nuk doli që të jetë e zakonshme për të gjithë! Një lajm mortor i shpërndarë gjithandej e këndej, e shndërroi këtë ditë në pikëllim e mërzi, pasi  pushoi së rrahuri zemra e Hasan Zekollit,  deri te ceremonia e varrimit që u bë të mërkuren me datë: 24.02.2021 në ora 15:00 sipas traditave .  

Lamtumirë  Hasan Zekolli 

Lajm i kobshëm për ndarjën e papritur ishte i kommbshëm, jo vetëm për familjet e tij, Zekolli,por gjithë banoret e komunës së THerandës. Vdekja i ndau tinëzisht nga ne dhe familja në kohën kur kishim shumë nevojë për të, pasi ishte edhe  në pension. 

Jeta dhe vlera e njeriut nuk matet me vitet që jetoi, por se çfarë bëri e çka i dha shoqërisë. Hasani i dha familjes dhe shoqërisë; bile dha shumë për fshatin dhe shkollën.  si në rolin e edukatorit në këtë mision të shenjtë. Ai mbi supet e tij mbarti barrën e rëndë të edukimit dhe arsimimit për fëmijtë e ti tani; Murtezi, djali i tij i madhi,Drejtor për Buxhet dhe Administratë-MASHT,ka studiuar në Universiteti i Prishtinës, Fakulteti Juridik. Vajza Shemsija ,këngëtare ,kunat me Vlora  Gashin, tani njëra ndër këngëtaret e muzikës popullore njëra ndër më të mirat,dhe fëmjtë tjera kanë biznesin e tyre. 

Por Bllacianëve,për të krijuar një personë,njeri, i menqur dhe krioji një familje shembull për të tjerët,dhe la pas veti një hitori njerësore patriotike e kombëtare,deri sa Murtezi,që e mban emrin e gjyshit,djali i madh i Hasanit, ish-inkuadruar ne celulat e para të UÇK-së, dhe kanë shërbyer shumë rastse për fshatin,për të varfrit etj etj. 

Puna e tij ishte plot shqetësime, peripeti e telashe, plot andralla, për të cilat ai nuk mund të qëndronte aspak indiferent e të mos shqetësohej për çfarë ndodh rrotull tij.

Me këte humbje zemrat tona janë ligështua, sytë na janë përlotur, e ne nuk do ti harrojmë kujtimet që patëm me te. Na mungon prania e buzëqeshja dhe fjala e tija, vlera e tij  do të  qëndrojë në lartësitë që i kanë dhënë Bllacës. 

''Allahu është Një, nuk ka zot tjetër pos Tij, Ai është i vetmi i 

përgjithmonshëm, Ai është jetëdhënës, Ai është jetëmarrës. Ai 

prej të gjallës bën vdekjen, Ai prej vdekjes bën të gjallën. Ai 

është Sundimtari absolut. Ai ka krijuar vdekjen dhe jetën për të 

na sprovuar se cili vepron punët më të mira, për këtë arsye'' 

Edhe viti 2021 viti i brishtë që kurrë pos u përseritë për banorët e fshatit Bllacë komuna e Therandës, por edhe për tjerë, pandemi që përfshiu e gjithë botë dhe me mija e mija ka bartur me vete shpirta të njerëzve në gjithë botën,  edhe me këtë humbje, të Hasan Zekollit zemrat tona janë ligështua, sytë na janë përlotur, e ne nuk do të harrojmë kujtimet që patëm me te. Do të na mugojëNa  prania e tij  për gjithmonë, do naj mungon  burrëria e tij, buzëqeshja dhe fjala etij, vlerat e tij do të qëndrojë në lartësitë që i kanë dhënë Bllacës. 

Qoftë i përjetshëm kujtimi për të. 

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat