Qëndrestar si mali i Kurorës Lures

Kultura

Qëndrestar si mali i Kurorës Lures

Më: 11 mars 2021 Në ora: 12:19
Jurgen Vladi

Qëndrestar si mali i Kunorës 

Gen e asht e shpirt luriani  

Djalë i fjalës dhe i besës  

Jurgen Lura, Jurgen Vladi.  

 

Në Amerikë ku ndale hapin 

Thirre ti muzat shqiptare 

Lurën që ta rriti shtatin 

Bukuri e trojeve ametare.  

 

Për gazetën tonë “Lura” 

Na ndihmove me zemër në dorë 

Në krye të sofrës me burra  

Shpirt bardhë porsi dëborë. 

 

Zëri yt vjen valë valë 

Nga nëntë male, oqeane 

Krenarë që je shqiptar 

Zëri yt vjen kësaj ane.  

 

Flet në media, e nge zërin 

Për një shoqëri më të mirë 

Që shqiptarët si model  

Të kenë veç Botën e Lirë…  

 

Të kemi Njeriun e Vitit 

Bir i punëve plot me nurë 

Në gji të vet Lura të priti  

Jurgen Vladi, burrë mbi burrë.  

 

Me të tillë djem lurianë 

Nga çdo cep i shqiptarisë 

Nga mërgata në diasporë  

Nder i bëhet gjithë njerëzisë. 

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat