Batalioni Atlantiku gurë-kufi

Kultura

Batalioni Atlantiku gurë-kufi

Nga: Agim Vuniqi Më: 10 prill 2021 Në ora: 13:15
Agim Vuniqi

Qeleshebardhët gurë-kufi

Fishkëllimë…! 

Ligjërim…! 

 ... dhe të gjithë në natën e gjatë në heshtje hapëronin

 ....dhe u nisën atëherë kur dielli u rrëzua, 

të shëndoshë..., pa bërë jehonë

hapat ndiheshin, nuk ishin zë daulleje

por e një fishkellime, e një gongu bakër, 

nuk dinte kush ç’po ndodhte...

cka jane ato hije ngjyrë kafe..., maleve. 

sa të lumtur janë 

nën hijen e maleve ngjyrë kafe!

Dhe ata të gjithë u kthyen, 

ata që paten shkua në aq shumë kontinente, 

Dhe çdonjëri tha, 'Sa gjatë kemi qëndruar!’

sepse ata e donin vendin,

me… aty këtu ndonjë liqe dhe zona rurale, 

dhe kodrat me lule borë! 

Dhe ata ishin të shëndetshëm..., 

e kishin dhuratë nga uji që rridhte rrëke nga maja e bukur; 

dhe çdonjëri prej tyre tha: Ne vetëm jetojmë, 

larg dhe ngat, tani dhe më pak 

janë tokat ku jetojnë “kosovarët”

kokat e tyre janë..., 

të mbuluara me qeleshe të bardha...

Ata u nisën në një mendje dhe ata bënë atë që u thanë

bëreni shpejt dhe ashtu e bënë

 në mënyrë të shpejtë, 

hapën një herë një penxhere, pastaj tjetrën..   

edhe perden e hekurt me ngjyrë ndryshku

u lidhën me një rrip dhe u mbuluan me një ombrellë, 

edhe duhanin-e dredhnin bashkë me amerikanë

Dhe çdo njëri i pa ata të shkojnë, 

O `nuk do të jenë më të mërzitur...

…së shpejti, ju e dini! 

se pse qielli ishte i errët, dhe fluturimi ishte i gjatë, 

dhe ç’do gjë mund të ndodhte..,

…por rruga ishte e gjatë.., dhe ishte dy kahëshe…!

Jo more jo, kemi për të fituar

ne jemi të shpejtë, jemi të ushtruar

Larg dhe afër, tani dhe kur…?

Janë tokat ku jetojnë, jemi Ilir thonë!

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat