Sot nis Etno Fest - Bota Sot
Sot nis Etno Fest

Kultura

Sot nis Etno Fest

Më: 1 shtator 2018 Në ora: 08:53
Etno Fest

Sot pasdite hapet edicioni i tetë të EtnoFestit dhe do të zgjas deri më 5 shtator.

Hapja do të bëhet në Muzeun Etnografik.

Agjeda e Etno Festit:

 “Riti i stolisjes së nuses ilire” në interaksion me publikun (Muzeu i Kosovës&Etno Fest)

  « MARUBI » Studio e  fotografimit bardhë e zi me veshje tradicionale, e hapur për publikun e gjërë

Ekpozita personale e Simon Shirokës  (EtnoTeatri)

Ekspozita personale e Rexhep Ferrit  (Galeria e madhe )

Ekspozita personale e Vehbi Muratit  (Galeria e vogël)

Ekspozita-Instalacion e Agron Blakqorit  (Galeria e Hapur)

Ekspozite personale e Agron Mulliqit (Galeria e Hapur)

Ekspozite Kolektive e  Ahmet Ibrahimit, Mentor Berishes, Valdete Berishës,  ekpspozitë fotografike e Rexhep Rifatit « Bustet e Skënderbeut » (Galeria e Hapur), 

Ekspozitë etnografike e Muzeut  Etnografik Kukaj dhe Ekspozitë personale e Shashivar Begut  (Muzeu etnografik)

Ora  18:30 – 19:30

Shoqata Kulturore “ Karnevalet Ilire” - Bozovcë Tetovë,

« Riti i stolisjes së nuses » në Malësinë e Sharrit

« Grimi tradicional » nga Zona etnografike e Malësise se Prizrenit-Lubinje

Studio publike e grimit  dhe fotografisë me motive antike shqiptare 

Performancë interaktive me publikun  (Skena e madhe dhe muzeu etnografik)

Ora  18:30 – 19:30

Muzeu i Kosoves & EtnoFesti :

Kulinari tradicionale në interaksion me publikun

Pregatitja e ushqimeve të dasmes dhe mortit në kazana (jahnia, pasuli, hallva,)  Pregatitja pekmezit dhe pestilit,  pregatitja  e  flijës, bukës në qerep, piteve me kunguj,

Nxjerrja e ajkes me tundje tpini  (Furra, etno restoranti, amfiteatri)

Ora  19:30 – 20:00

Koncert i etnoanasamblit  “Zëri I Kosovës” nga Fushë Kosova, (skena e madhe)

 

Ora 20:00 – 20:30

Videoinstalacion nga Mentor Berisha, peformancë, Afrim Muçaj, teksti Idir Azizaj, inspiruar nga Samuel Beket ( skena e madhe, bunari)

Ora  21: 00 – 24:00

ETNO NEJA  me “Moledia e Vjeter” & Nezafete Shala

2 SHTATOR

14:00 - 22:00

  « MARUBI » Studio e  fotografimit bardhë e zi me veshje tradicionale, e hapur për publikune gjërë

 “Riti i stolisjes së nuses ilire”

Etnoperformance e grimit  dhe fotografimit në interaksion me publikun (Muzeu I Kosovës & Etno Fest).

Ekspozitat personale dhe kolektive të hapura gjatë gjithë festivalit.

Ora  17:00 – 18:00

 

Shfaqje teatrore në proces për femijë  nga «Teatri i fëmijëve në  themelim», Kukaj: “Magjistari nga Ozi” me motive nga përralla e  Liman Frank Baum”  me tekst dhe  regji të Sheqerie Buqajt: (Skena të ndryshme ne etnokompleks)

17:00 – 18:00

Oda e vjetër

Debate etnologjike nga Instituti Albanologjik:

“ Femra n?  familjen tradicionale shqiptare” e moderuar nga prof. dr. Zymer Neziri

18 :00-19 :00

Muzeu i Kosoves & EtnoFesti

Rite te dasmave  në interaksion me publikun

Riti i teleisjes së femrës Ilire; Riti i Kanagjegjit, instalacion nga etnografja Erodita Qorkadiu.

Këngët me Defa, (Vahide Jusufi & Minavere Borovci

Kangë të vajzave dhe nuseve (Luljeta Sylejmani)

20 :00-20:30

Shfaqje teatrore « Copë Copë »nga Zana Hoxha Krasniqi

 

Ora  20:30 – 24:00

ETNO NEJA  me muzikë të zgjedhur

3  SHTATOR  2018

14:00- 22:00

  « MARUBI » Studio e  fotografimit bardhë e zi me veshje tradicionale, e hapur për publikune gjërë

 “Riti i stolisjes së nuses ilire”

Etnoperformance e grimit  dhe fotografimit në interaksion me publikun (Muzeu I Kosovës & Etno Fest).

Ekspozitat personale dhe kolektive të hapura gjatë gjithë festivalit.

 

17:00 -18:30

Instituti Albanologjik & Etno Festi: Debate etnologjike:

“Kulti i Musafirit në Familjen tradicionale shqiptare” nga prof. Bashkim Lajçi

“Ritet e vdekjes dikur dhe sot” nga Dr Vlora Berisha

“Balada dhe implikimet kulturore” nga Dr Ylberza Halili (oda e vjetër)

17:00-18:30

Muzeu i Kosovës & EtnoFesti

Punimi artizanal i qeremideve, farkatari, kalitje e hekurit, reciklimi i drunit te vjeter (hapësira të ndryshme të etnokompleksit)

18:30-20:30

« MBRAMJE E MADHE LETRARE » me krijues nga Kosova dhe Shqipëria  (Agron Tufa, Anton Nik Berisha, Sabit Rrustemi, Ibrahim Berisha, Rexhep Ferri, Agim Vinca, Donika Dabishevci, Eqrem Basha, Ibrahim Berisha, Halil Matoshi, Bardh Frangu, Prend Buzhala, Asllan Quqalla, Gëzim Aliu, Adil Olluri, Sali Bashota, Naime Beqiraj, Dije Lohaj, dhe  shumë krijues tjerë)

20:30-21:00

Shfaqje Teatrore “Të harruarit” në regji të Shkurte Aliut  amfiteatri)

21:00- 24:00

ETNO NEJA   me grupin “GJIPSI GROËE”

4 SHTATOR  2018

14:00- 22:00

 « MARUBI » Studio e  fotografimit bardhë e zi me veshje tradicionale, e hapur për publikune gjërë

 “Riti i stolisjes së nuses ilire”

Etnoperformance e grimit  dhe fotografimit në interaksion me publikun (Muzeu I Kosovës & Etno Fest).

Ekspozitat personale dhe kolektive të hapura gjatë gjithë festivalit.

18:30-19 :30

Koncert i Etno ansamblit «Ura Vajgurore»  nga  Zona Etnografike e Beratit (skena e madhe)

Ora 19:30-20:30

Teatri Kombëtar I Kosoves: “Ana dhe Zefi” nga Ad de Bont.

Regjisor Erson Zymberi (Amfitetari)

20:30-21:15

Shfaqje teatrore :

Teatri “Abdullah Krashnica“ Preshevë

Michel Healey : “Skicuesi”, regjia Afeida Boriqi

21:15-24:00

ETNO NEJA 

5 SHTATOR 2018

14:00- 22:00

 « MARUBI » Studio e  fotografimit bardhë e zi me veshje tradicionale, e hapur për publikune gjërë

 “Riti i stolisjes së nuses ilire”

Etnoperformance e grimit  dhe fotografimit në interaksion me publikun (Muzeu I Kosovës & Etno Fest).

Ekspozitat personale dhe kolektive të hapura gjatë gjithë festivalit.

17:00 –18:00

Muzeu i Kosoves & Etno Festi,

Arti  i Punimit me tjegullave tradicionale (“qeremideve te maxhupit” )

Reciklime dhe instalacione artistike në këtë temë. Arti i tjerrjes së leshit me furka dhe thurja e qorapeve nga leshi i tjerrur.

18:00-18:30

Etno performancë e grupit  «Visaret e Krrabës» nga Malësia e Tiranës – rite të vjetra.

   

19:00 -20:00

Shafqje tetarore :

Etno Koreodrama : Këngë e pambaruar “  Libreti dhe dhe koregrafia:Haki Sh. Mulliqi, Regjia : Arta Mulliqi

20:00 – 20:30

Etno performancë nga “Grupi I Grave të Matit” Burrel, Shqipëri, (skena e madhe)

 

20:30-21:30

Muzeu i Kosovës&Etno Fest : Etno gjaz dhe zeje të vjetra në interaksion me publikun

Ndarja e çmimeve

21:30-24:00

ETNO NEJA  me grupin “ZIG ZAG ORCHESTRA”.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat
Sondazh Pas votimit të projektligjeve për shndërrimin e FSK-së në ushtri, a mund të ketë inskenime nga Serbia për një luftë të re në Ballkan?
Loading...