Një muaj paraburgim për Currin dhe tre të tjerë, Rrahim Hashimi është liruar - Bota Sot
Një muaj paraburgim për Currin dhe tre të tjerë, Rrahim Hashimi është liruar

Lajme

Një muaj paraburgim për Currin dhe tre të tjerë, Rrahim Hashimi është liruar

Më: 21 maj 2019 Në ora: 16:20
Ilustrim

Gjykata Themelore në Prishtinë ka caktuar një muaj paraburgim të dyshuarve për fajde.

Ismet Osmani, Ilir Bojku, Adil Thaçi dhe Mentor Maqanit ia ka caktuar një muaj paraburgim ndërsa i dyshuari Rrahim Hashimi është liruar nga akuzat.

Gjykata ka konstatuar se ekzistojnë arsyet e bazuara se të pandehurit po të gjendeshin në liri, do të pengonin rrjedhën e procedurës penale duke fshehur, ndryshuar ose falsifikuar provat e veprës penale si dhe duke ndikuar në të dëmtuar dhe në dëshmitarë, po ashtu Gjykata ka konstatuar se duke u bazuar në mënyrën dhe rrethanat në të cilën është kryer vepra penale, peshën e veprës penale, karakteristikat personale të pandehurve, si dhe sjelljet e tyre të mëparshme, ashtu që nëse të pandehurit qëndrojnë në liri do të mund të përsërisin veprën e njëjtë apo të ngjashme penale.

Kundër këtij vendimi pala ka të drejtë ankese në Gjykatën e Apelit të Kosovës.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat