Pesë arsyet e zakonshme se pse njerëzit qëndrojnë në marrëdhënie të vështira

Life style

Pesë arsyet e zakonshme se pse njerëzit qëndrojnë në marrëdhënie të vështira

Më: 22 janar 2019 Në ora: 16:29
Ilustrim

Vetëbesimi i ulët

Një nga arsyet që dikush mund të qëndrojë në një marrëdhënie, e cila nuk është më e lumtur ose e shëndetshme, mund të jetë sepse ata kanë vetëbesim të ulët. Dikush që ka vetëvlerësim të lartë është në gjendje të shohë se ka vlerë më shumë se një marrëdhënie që vazhdimisht e bën atë të ndihet në gjendje të mjerueshme. Ata janë në gjendje të kuptojnë kur është koha të largoheni për shëndetin e tyre mendor.

Frika e vetmisë

Njerëzit që kanë frikë të jenë të vetmuar, kanë më shumë gjasa të qëndrojnë në një marrëdhënie që nuk është duke shkuar mirë, ose që është duke i bërë ata të ndihen të pakënaqur. Kjo frikë është mjaft e fortë për të anashkaluar çdo ndjenjë tjetër që mund të kenë ndaj partnerit të tyre. Për ta, të qenurit i bashkuar, edhe pse të pakënaqur, është shumë më e preferuar se sa të jenë të vetëm dhe të pakënaqur.

Ata besojnë se partneri i tyre mund të ndryshojë

Kjo ndodh shumë shpesh me marrëdhënie të pakënaqura. Shumë njerëz qëndrojnë në marrëdhënie jo të shëndetshme, sepse besojnë se gabimet e partnerit të tyre përfundimisht do të zgjidhen. Shpesh herë, prisni nuk ia vlen mjerimi. Njerëzit mund dhe nuk ndryshojnë gjatë gjithë kohës. Por nëse i keni dhënë mundësi të shumta dikujt dhe nuk i ka vlerësuar, dijeni se po mbani shpresa të kota.

Aspekti financiar

Kjo ndodh shpesh me gratë, për të cilat partnerët e tyre janë të vetmit që sjellin të ardhura në familje. Frika nga paqëndrueshmëria financiare në këtë ditë dhe sidomos për moshat e mëdha, nuk është një faktor për t’u anashkaluar. Megjithatë, kjo frikë mund të çojë shumë njerëz që të qëndrojnë në një marrëdhënie që ka marrë fund prej shumë kohësh.

Qëndrimi bashkë vetëm për fëmijët

Fëmijët e bëjnë një marrëdhënie të dështuar, akoma më të komplikuar. Ndonjëherë, përpjekja për të qëndruar së bashku për fëmijët nuk është gjëja më e mirë për asnjërin partner, shkruan bota.al. Një marrëdhënie e keqe mes prindërve shpesh ndikon tek fëmijët, po aq sa ndikon edhe tek prindërit. Shpeshherë, pakënaqësia dhe abuzimi që një partner mund të durojë gjatë marrëdhënies shpesh bën të vuajnë gjithashtu nga fëmijët.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat