Fëmijët që shkruajnë me shkrim dore janë më krijues

Life style

Fëmijët që shkruajnë me shkrim dore janë më krijues

Më: 7 qershor 2019 Në ora: 13:16
Ilustrim

Fëmijët që shkruajnë shkrim dore janë më krijues, por për fat të keq ata janë zvogëluar në numër  për shkak të mbërritjes së smartfonëve.

Ky është një shqetësim, theksi është vendosur në atë që është një problem që nuk duhet të nënvlerësohet. Dhe në këtë defekt njohës psikologët dhe grafologët vendosin edhe veten. Shkrimi, që ka shënuar njerëzimin për mijëvjeçarë, do të braktiset. Në veçanti, librat janë lënë mënjanë, të zëvendësuara nga pajisjet moderne të komunikimit.

Fëmijët janë shumë më pak të trajnuar në shkrim dore se sa ishin vite më parë. Nga ana tjetër, ato përdoren shumë herët për t’u njohur me telefon celular dhe të ngjashme. Dhe kjo është për shkak se pajisjet moderne të komunikimit për fat të keq gjithashtu veprojnë si një ‘baby sitter’.

Fëmijët e sotëm e dinë se si të shfletojnë internetin, por nuk dinë të lidhin këpucët e tyre ose të ngasin një biçikletë. Gabimi i trajnimit të duhur dhe ndërhyrja e teknologjive dixhitale. Ky trend duhet të kundërshtohet.

Një eksperiment i kryer në Shtetet e Bashkuara ka analizuar grupe të ndryshme të fëmijëve të cilëve u kërkohet të shkruajnë me shkronja të pjerrëta ose me shkronja të mëdha.

Dhe në përgjithësi është vërejtur se ata që shkruajnë me shkronja korrekte gjithashtu tregojnë një tendencë për të menduar dhe për të prodhuar fjalë më shpejt se ata që përdorin tastierë. Ata gjithashtu tregojnë veten më kreative.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat