Një fëmijë i qetë dhe i bindur nuk është gjithmonë një fëmijë i lumtur - Bota Sot
Një fëmijë i qetë dhe i bindur nuk është gjithmonë një fëmijë i lumtur

Life style

Një fëmijë i qetë dhe i bindur nuk është gjithmonë një fëmijë i lumtur

Më: 6 korrik 2019 Në ora: 18:12
Ilustrim

Ka arsye serioze për të dyshuar. Kjo është për shkak se zakonisht fëmijët që binden janë ata që mbyllen në vetvete dhe përpiqen të vihen re sa më pak që të jetë e mundur. Shkurtimisht, ata janë fëmijë që kanë disa probleme. Natyrisht, për të rriturit një fëmijë si ky është shumë “komod” për t’u menaxhuar dhe prindërit ndjehen krenarë kur fëmija i tyre i bindet gjithmonë komandës së parë.

Për më tepër, disa njerëz janë ende të bindur se sekreti i lumturisë, madje edhe i fëmijëve, është gjithmonë në bindje, por duke qenë se një familje nuk është një kazermë, është një besim i gabuar. Dhe pastaj ne gjithashtu duhet të mbajmë në konsideratë faktin se ka bindje e bindje (madje edhe në kazermë). Ka nga ata binden menjëherë sepse kjo i shpëton ata nga vështirësitë e të menduarit.

Por ka edhe ata që nuk binden menjëherë, sepse ata reflektojnë për atë që iu kërkua dhe vendosin nëse kërkesa ishte e arsyeshme. Që do të thotë se nëse mendonte se ishte i paarsyeshëm dhe pa kuptim, ai do të thoshte ‘jo’.

Ka arsye serioze për të dyshuar. Kjo është për shkak se zakonisht fëmijët që binden janë ata që mbyllen në vetvete dhe përpiqen të vihen re sa më pak që të jetë e mundur. Shkurtimisht, ata janë fëmijë që kanë disa probleme. Natyrisht, për të rriturit një fëmijë si ky është shumë “komod” për t’u menaxhuar dhe prindërit ndjehen krenarë kur fëmija i tyre i bindet gjithmonë komandës së parë.

Për më tepër, disa njerëz janë ende të bindur se sekreti i lumturisë, madje edhe i fëmijëve, është gjithmonë në bindje, por duke qenë se një familje nuk është një kazermë, është një besim i gabuar. Dhe pastaj ne gjithashtu duhet të mbajmë në konsideratë faktin se ka bindje e bindje (madje edhe në kazermë). Ka nga ata binden menjëherë sepse kjo i shpëton ata nga vështirësitë e të menduarit.

Por ka edhe ata që nuk binden menjëherë, sepse ata reflektojnë për atë që iu kërkua dhe vendosin nëse kërkesa ishte e arsyeshme. Që do të thotë se nëse mendonte se ishte i paarsyeshëm dhe pa kuptim, ai do të thoshte ‘jo’.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat