13 gjërat që duhet të mbani mend nëse doni një person me ankth

Life style

13 gjërat që duhet të mbani mend nëse doni një person me ankth

Më: 17 gusht 2019 Në ora: 15:49
Foto ilustrim

Një udhëzues që ju ndihmon të afroheni në mënyrën më të mirë drejt një personi në ankth. Këtu janë 13 gjërat themelore për të kujtuar nëse personi që ju doni vuan nga ankthi.

Ankthi është i vështirë, apo jo? Jo vetëm për njerëzit që e kanë atë, por edhe për ata që janë afër një personi që vuan prej tij. Është një çrregullim emocionalisht lodhës për të dy palët.

13 gjërat që duhet të kujtoni nëse jetoni me një person në ankth

Është më shumë sesa thjesht ankth

Askush nuk ka dëshirë të përcaktohet me një atribut të veçantë. Nëse vërtet dëshironi të jeni mbështetës ndaj dikujt që vuan nga ankthi, kujtojini që ta vlerësojnë personin që qëndron pas ankthit. Do të dukej zgjidhja më logjike, por nuk është ashtu. Mos harroni se është gjithmonë një qenie njerëzore.

Mund të lodhet lehtë

Ankthi është rraskapitës. Duket se të vetmit njerëz që e kuptojnë sa të lodhur mund të jenë, janë ata që vuajnë nga ajo. Ankthi bën që njerëzit të jetojnë në gjendje tensioni. Ata janë gjithmonë në gatishmëri, mendja e tyre është e paqëndrueshme dhe trupi i tyre është gjithmonë gati për të luftuar ose për të ikur.

Mund të mposhtet lehtë

Kur përpiqeni të inkurajoni dikë me ankth të shkojë diku, mbani mend se stimujt që ju pëlqeni mund të jenë dërrmues për ta. Mundohuni të mos i bllokoni ata në një situatë të veçantë. Sigurohuni që ata e dinë që mund të largohen dhe se mund ta bëjnë këtë në çdo kohë.

Ai është i vetëdijshëm për të qenë joracional

Të qenit i vetëdijshëm për irracionalitetin nuk i pengon mendimet të funksionojnë. Nuk ndalet mendimi i qindra skenarëve të ndryshëm të rasteve më të këqija. Nëse do të ishte aq e lehtë sa të thuash “ok, është iracional, nuk ka nevojë të shqetësohesh për këtë”, shumica e atyre që jetojnë me ankth nuk do të kishin më probleme.

Ai mund të komunikojë se si ndihet

Të kesh ankth nuk do të thotë që ata nuk janë në gjendje të shprehin ose komunikojnë. (Në qoftë se ata nuk janë në panik, në këtë rast ata ndoshta nuk munden. Mos u përpiqni as t’i bindni!) Ata ende dëshirojnë të flasin.

Ai nuk ka nevojë për dikë që ta pyes vazhdimisht nëse është mirë

Kur shihni dikë që panikon dhe e dini se ai ka ankth, duhet ta pyesni “a jeni mirë?” Tashmë ju e dini përgjigjen. Pra, në vend që të pyesni “a jeni mirë?” Provoni diçka më të dobishme dhe konstruktive. Shembujt e mirë mund të jenë:

Mos harroni të merrni frymë

Unë jam këtu nëse keni nevojë

Ju jeni në panik, por së shpejti do të kalojë

Vlerësoni praninë tuaj

Ankthi është i vështirë për të gjithë përfshi dhe ata janë të vetëdijshëm për këtë dhe janë në gjendje të vlerësojnë atë që bëni për ta.

Ai mund të ketë vështirësi të lë

Një pjesë e ankthit është të menduarit të vazhdueshëm, por për ta kuptuar me të vërtetë duhet ta kuptojmë se nga vjen. Kur dikush është përballur me një aksident traumatik në jetën e tyre, kujtesa (nëse nuk trajtohet siç duhet) mund të përfundojë e ruajtur në një pjesë të sistemit të trurit që mendja e përdor për të përcaktuar nëse ne jemi “në rrezik”. Kur truri kapet në këtë cikël, duke i lënë gjërat të shkojnë mund të jetë shumë e vështirë. Një person i shqetësuar nuk mund gjithmonë “ta lërë të shkojë”, truri i tij nuk do t’i lërë ata, kështu që ju lutemi mos lejoni që ai të kalojë nëpër vështirësi.

Ndryshimi mund të jetë i vështirë

Të gjithë kanë një zonë rehatie, ankthi ose jo. Shtytja e asaj zone të rehatisë mund të jetë e vështirë edhe për personin më të rregullt, kështu që për njerëzit me ankth mund të jetë edhe më sfiduese. Kjo nuk duhet të ngatërrohet me ndjenjën se ata që vuajnë nga ankthi nuk u pëlqen të ndryshojnë ose të shtyjnë zonat e tyre të rehatisë, sepse ata ndoshta do të lulëzojnë pasi të jenë gati për ta bërë këtë. Vetëm mos harroni të keni pak më shumë durim dhe mirëkuptim për ata me ankth. Ata po përpiqen, vërtet.

Ai nuk po ju injoron qëllimisht

Një pjesë e menaxhimit të ankthit është kontrolli i monologut të brendshëm. Ndonjëherë ky mund të jetë një veprim që kërkon shumë vëmendje. Gjërat e çuditshme mund të shkaktojnë modele të errëta mendimi për ata me ankth. Nëse befas dalin nga biseda, ka një shans të mirë që ata po mendojnë për diçka që sapo është thënë ose po përpiqen të qetësojnë mendimet e tyre. Ata nuk po ju injorojnë; ose të paktën pa qëllim. Ata thjesht po përpiqen të mos kenë një avari mendore pikërisht përpara jush.

Ata nuk janë gjithmonë të pranishëm

Siç u përmend në pikën e mëparshme, ata nuk janë gjithmonë të pranishëm në një bisedë, por nuk është vetëm biseda që mund të shkaktojë këtë reagim. Ngjarjet e përditshme mund të bëjnë që të gjithë të humbasin veten në soditje në një pikë ose në një tjetër, por për ata me ankth pothuajse gjithçka mund të shërbejë si një nxitje soditëse. Ata do të zvogëlohen në thellësinë e mendjes së tyre mjaft rregullisht dhe ju ndoshta do ta vini re atë nga fytyra e tyre.

Ai jo gjithmonë e sheh ankthin si një kufizim

Është në rregull të jesh një person në ankth. Sigurisht, ndonjëherë mund të jetë një luftë, por nuk është gjithmonë një kufizim. Ankthi ka formuar një pjesë të individit në fjalë dhe përfundimisht ka potencial për ta përmirësuar atë si person. Mund të bëjë që ata ta shohin botën në një mënyrë shumë të ndryshme dhe shpesh kjo mund të jetë më e mira.

Është fantastik

Zgjidhni të shihni avantazhet, anën pozitive të situatës. Zgjidhni të shihni të bukurën.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat