Është kënaqësi të përdorësh qetësinë kur tjetri pret që ju të qani

Life style

Është kënaqësi të përdorësh qetësinë kur tjetri pret që ju të qani

Më: 18 gusht 2019 Në ora: 08:18
Foto ilustrim

Pothuajse çdo ditë kemi të bëjmë me njerëz që vazhdimisht nuk bëjnë asgjë, por na provokojnë duke pritur për shpërthimin tonë. Në të vërtetë, ekziston një sistem për mos dhënien e tyre dhe të përdorni heshtjen.

Kur do martoheni? Kur do të diplomoheni? Dhe pse nuk krijon një familje? Fëmija i tretë? Ndoshta ndaluni më mirë. Këto janë të gjitha pyetjet dhe pohimet që kemi dëgjuar të përsëritura të paktën një herë në jetë. Në të vërtetë, rreth nesh ka njerëz që janë krejtësisht jobesnikë që gëzojnë kur bezdisin të tjerët, duke pritur që ata të humbasin durimin.

Në mënyrë të pashmangshme me disa nga këta njerëz do të ketë përplasje, ndoshta të shkaktuara nga ndryshimet në mendime, ndërsa të tjerët do të argëtohen në vend të vendosjes së shkopinjve në rrota, sepse ata do të gëzojnë duke na parë neve të acaruar. Për fat të keq, në të vërtetë, ka shumë individë që duan të bëjnë pyetje rreth jetës së të tjerëve, veçanërisht për jetën e njerëzve që nuk i njohin. Interesi i të tjerëve nuk do të jetë gjithmonë dhe vetëm i sinqertë. Do të jetë mbi të gjitha një interes i sinqertë.

Si ta mbroni veten nga këta njerëz?

Shumë herë do të duhet të merremi me njerëz që do të bëjnë vërejtje për trupin tonë, mënyrën tonë të jetesës dhe ata do ta bëjnë atë me një qëllim të vetëm: të na bëjnë të ndiheni të acaruar. Do të jenë ata që do të thonë se ne jemi të majmë, të vjetër ose që do të gjykojnë zgjedhjet tona dhe mënyrën se si jetojmë.

Është e pabesueshme, është e vërtetë, veçanërisht nëse mendojmë për faktin se ato janë të gjitha gjërat që nuk i prekin ato. Përdorimi i qetësisë është mënyra më e mirë për t’i dekurajuar këto gjëra të këqija, për t’i larguar nga vetja. Ndonjëherë ata nuk e kuptojnë të keqen që ata shkaktojnë me qëndrimet e tyre, ndërsa në kohë të tjera ata nuk duan të marrin përgjegjësinë për fjalët e tyre, sepse ata gëzojnë kur mësojnë se po vuajmë.

Disa prej tyre përjetojnë një stuhi të brendshme dhe përpiqen të bëjnë që njerëzit rreth tyre të bien. Ata shkaktojnë viktima, fajësojnë botën për të metat e tyre dhe përhapin mosmarrëveshjen kudo që janë. Është në dorën tonë që ruajmë kontrollin, balancën, që të mos sëmuremi si ata dhe ne mund ta bëjmë atë vetëm në një mënyrë: mjafton të përdorim qetësinë kur ata presin shpërthimin tonë.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat