Gabimet që prindërit e divorcuar bëjnë në raport me fëmijët e tyre

Life style

Gabimet që prindërit e divorcuar bëjnë në raport me fëmijët e tyre

Më: 19 gusht 2019 Në ora: 09:40
Foto ilustrim

Martesat mbarojnë aq shpesh në botë sa që një vend në botë e mban rekordin e Guinness për shkallën më të lartë të ndarjeve. Janë Maldivet.

Në vendet tjera, natyrisht shkalla nuk është aq e lartë, por prapë se përqindja e shkururzimeve është e lartë.

Mbi të gjitha, kur një çift ndahen trauma kryesore bie mbi fëmijët e tyre. Ata janë shumë të prekshëm gjatë kësaj periudhe dhe për këtë shkak – prindërit duhet të përpiqen që të shmangin gabimet që mund t’i dëmtojnë ata.

Mos e perceptoni një fëmijë si të rritur

Mos insistoni që ai të zgjedh ndërmjet jush

Mos u përpiqni të jeni prindi i preferuar

Mos i flisni fëmijut keq për prindin tjetër

Mos e përdorni fëmijën si ndërmjetësues

Mos ia bllokoni komunikimin me prindin tjetër.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat