Gurë dhe kristale: ku t’i vendosni ato në shtëpi për të larguar negativitetin

Life style

Gurë dhe kristale: ku t’i vendosni ato në shtëpi për të larguar negativitetin

Më: 21 gusht 2019 Në ora: 14:12
Foto ilustrim

Për të pastruar mjedisin e shtëpisë dhe për ta çliruar atë nga ngecjet e ndjesive të liga dhe shtypëse, ekzistojnë disa teknika. Një nga më të efektshmet është përdorimi i gurëve dhe kristaleve, të cilët kanë fuqinë të ndikojnë në atmosferë dhe të veprojnë mbi lëkundjet e njerëzve dhe vendeve. Le të zbulojmë se si t’i përdorim gurët dhe kristalet dhe ku t’i vendosim ato në shtëpi për të mos lejuar negativitetin.

Karakteristikat e gurëve dhe kristaleve

Kristalet dhe gurët janë përdorur që nga kohërat e lashta për të marrë efekte të ndryshme. Kjo sepse besohet se ato ngarkohen me një fuqi të veçantë, e cila rrjedh nga rritja gjatë shekujve dhe nganjëherë mijëvjeçare, në barkun e tokës. Në këtë mënyrë ata janë të ngarkuar me të gjitha energjitë tokësore, të cilat ata janë në gjendje t’i japin përsëri.

Në varësi të ngjyrës dhe formës, vetitë e gurëve janë të ndryshme. Me kristoterapi, gurët përdoren sipas këtyre pronave, pasi është disiplina ajo që shpjegon karakteristikat e secilit lloj guri të fortë dhe për çfarë qëllimi mund të përdoren. Ndonjëherë ato mund të kenë fuqi terapeutike, ose shërim për problemet psikologjike. Në disa raste, në harmoni me diktaturat e Feng Shui, ato shërbejnë për të pastruar mjediset shtëpiake.

Gurët me energji pozitive që shërbejnë për shtëpinë janë mbi të gjitha ametisti, i cili shndërron ndjesitë negative në pozitive; kuarci, i cili arrin të shpërndajë bllokimet e energjisë; kristali shkëmb, i cili ka një funksion mbrojtës. Në përgjithësi, ju mund të përdorni të gjitha kristalet më të zakonshëm: thjesht njihni vetitë e gurëve të fortë dhe ndiqni disa rregulla të thjeshta.

Kristalet: ku t’i vendosni ato në shtëpi për të eliminuar negativitetin

Vendi fizik për të vendosur gurët dhe kristalet që keni zgjedhur nuk ka rëndësi: mund t’i fshihni në sirtar ose t’i lini në pamje të thjeshtë, ose mund t’i përdorni për të mbushur një vazo zbukuruese! Sidoqoftë, duhet të dini që secila dhomë është e lidhur me një zonë specifike. Prandaj, zgjidhni me kujdes në cilat dhoma të vendosni gurë dhe kristale, pasi ato do të kenë një efekt pikërisht në atë zonë.

Banja shoqërohet me energjitë e trupit; dhoma e gjumit me marrëdhënietndërnjerëzore. Kuzhina ka më shumë lidhje me familjen dhe soliditetin e saj; nëse keni një studio në shtëpinë tuaj, vendosja e një guri në këtë mjedis është e mirë për biznesin dhe të ardhurat. Dhoma e ngrënies ndikon në imazhin tuaj social; vestibula e hyrjes ka të bëjë me ciklet e jetës.

Largimi i negativitetit nga shtëpia është një proces i thjeshtë dhe thelbësor: mos e lini pas dore këtë praktikë. Me kristale dhe gurë shtëpia juaj mund të bëhet një vend më mikpritës dhe do të përmirësojë jetën tuaj personale dhe sociale.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat