Jini të përulur dhe të sjellshëm, edukimi nuk varet nga roli që keni në jetë - Bota Sot
Jini të përulur dhe të sjellshëm, edukimi nuk varet nga roli që keni në jetë

Life style

Jini të përulur dhe të sjellshëm, edukimi nuk varet nga roli që keni në jetë

Më: 27 shkurt 2020 Në ora: 12:35
Ilustrim

Në botën në të cilën jetojmë, shpesh hasim njerëz që mendojnë se janë mbi të tjerët vetëm sepse ata kanë një punë të rëndësishme ose sepse vijnë nga familje të pasura. Kjo ndodh sepse në shoqërinë e sotme ka shumë sipërfaqësi dhe gjykimi i besohet gjithnjë e më shumë pamjes sesa vlerës së vërtetë të një personi. Por pamja nuk ka asnjë lidhje me edukimin.

Ajo që duhet të dimë është se cilësia e një individi, edukimi i tij nuk varen nga statusi i tij shoqëror ose vendi i punës. Virtyti i një personi shihet në respektin që ai ka për të tjerët, në mënyrën e duhur për t’u lidhur me ta, pa paragjykime por që afrohet me përulësi dhe delikatesë. Të gjitha janë cilësi që sigurisht nuk varen nga sa para keni.

Ata që kanë poste të rëndësishme gjithmonë frymëzojnë frikë tek të tjerët dhe sigurisht ngjallin antipati. Sidoqoftë, nëse ai e tregon veten si duhet, të përulur dhe të sjellshëm, ai me siguri do të marrë gjithmonë respekt dhe devotshmëri.

Edukimi zbulon se kush jeni

Trajtimi i njerëzve me prezumim dhe keqdashje krijon vetëm shqetësim dhe pakënaqësi për të gjitha gjërat që i bëjnë njerëzit të jetojnë keq dhe nuk çojnë kurrë në diçka pozitive, përkundrazi na izolojnë nga të tjerët, na distancojnë nga ndjenjat e mira. Pra, edhe nëse kemi një punë të spikatur, nëse kemi arritur suksesin tonë me meritë dhe ndiejmë se kemi arritur “lartë”, duhet të përpiqemi të qëndrojmë vetvetja, të mos ndryshojmë qëndrimet tona, të mos harrojmë se kush kontribuoi që ne të arrinim atje.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat