Heshtja jote më dha të gjitha përgjigjet… - Bota Sot
Heshtja jote më dha të gjitha përgjigjet…

Life style

Heshtja jote më dha të gjitha përgjigjet…

Më: 10 korrik 2020 Në ora: 06:29
Ilustrim

Ndonjëherë pres përgjigjen tënde, fjalët e tua… Nuk kam mësuar se nuk arrijnë, apo ndoshta i transmetoj në një mënyrë tjetër, në mungesë, si hapësira boshe që nuk janë plot me letra dhe fjali. Heshtja jote mbyll atë që nuk dua të dëgjoj, atë që mohoj të dëgjoj.

Është frikacak ai që lë heshtjen si përgjigje, por nganjëherë është ajo që vetë ne kemi lënë. Unë ende nuk kam mësuar të mos pres ndonjë gjë prej jush, të mos kem aspak shpresë, të di se boshllëku që krijoni kur largoheni është përgjigjja juaj, kjo është ajo që doni të më thoni.

Shumë pak gjëra janë aq shurdhuese sa heshtja. Mario Benedetti

Unë nuk mësoj të deshifroj heshtjen tuaj

Nuk mund ta interpretoj heshtjen kur mbyllni derën dhe lini mendimet e mia të fluturojnë për të kuptuar ato fjalë që nuk flasin. Unë kam nevojë që ti t’i atribuosh fjalët gjithë asaj heshtjeje të fortë që shkakton sa herë që largohesh, sa herë që nuk flet.

Heshtja juaj krijon një distancë midis nesh, një humnerë që është e pamundur ta kalosh, një ndarje të pashpjegueshme që nuk e meritoj, që unë nuk e kuptoj pse dhe që duhet ta pranoj. Por heshtja juaj është një udhëtim që ndahet në mijëra mundësi dhe nuk mund ta di se cila reflekton mendimet tuaja.

Atje, në mes të heshtjes, unë nuk mund të gjeja përjetësinë, por vdekjen e kohës dhe një vetmi aq të thellë sa vetë fjalët e humbën kuptimin e tyre. Toni Morrison

Ajo që di për heshtjen

Heshtjet tuaja nuk janë gjithmonë të njëjta, ato ndryshojnë pa e kuptuar. Ka heshtje të turpshme, në të cilat nuk keni guximin të flisni me mua, por ju më shikoni në sy dhe sytë tuaj flasin me mua.

Ka heshtje ironike, kur kaloj shikimin dhe buzëqeshjen pa thënë asgjë. Ka heshtje të hutuar, kur ju bëj një pyetje dhe ju nuk më keni dëgjuar, sepse pa dashur jeni larg nga këtu. Dhe mbi të gjitha, ka heshtje të shoqëruara, ato që e djegin shpirtin me buzë që nuk thonë fjalë.

Por kjo heshtje, ajo që na ndan, mbyll gjëra të tjera, ato që nuk guxojmë t’i themi dhe kanë krijuar një humnerë të thellë midis asaj që kemi dhe asaj që duam. Dhe edhe nëse nuk pres ndonjë gjë, dyshoj që ta kam kuptuar plotësisht heshtjen tuaj.

Përgjigja ime për heshtjen tënde

Mund të gjej një mijë përgjigje për heshtjen tënde, por unë mund t’ju përgjigjem vetëm në një mënyrë: më tregoni se çfarë mendoni, çfarë ju shqetëson, unë jam pranë jush për t’ju ndihmuar, për t’ju kuptuar. Nëse keni nevojë për një përqafim, unë do t’jua jap. Nëse keni nevojë për një puthje, unë do t’ju jap njëqind. Nëse doni vetëm t’ju dëgjoj, unë do ta bëj atë, vetëm thoni se çfarë doni të thoni.

Unë mund t’ju përgjigjem në shumë mënyra, mund të kthehem me heshtje, por nuk dua të shtoj më tej distancën midis nesh. Unë mund të vazhdoj ta kthej heshtjen tuaj në fjalë ose mund të arrij, të vazhdoj të flas me ty pa marrë përgjigje. Respektoj heshtjen tuaj dhe më duhet të respektoj përgjigjen time, nevojën time për të njohur mendimet tuaja.

Përgjigja që më jep heshtja juaj

Nëse ikni pa thënë asgjë, heshtja juaj më pëshpërit mua se nuk doni ta bëni atë. Nëse nuk u përgjigjeni mesazheve të mia, heshtja juaj më thotë se nuk ju intereson se si ndihem apo çfarë mendoj. Nëse ju pyes se çfarë mendoni dhe nuk më përgjigjeni, heshtja juaj më thotë se ka diçka që dëshironi të fshihni prej meje.

Mund të ndodh që përgjigjet që doni të jepni me heshtjen tuaj të mos jenë këto, por nuk mund ta di nëse nuk më ndihmoni të kuptoj atë që nuk thoni. Unë pothuajse nuk e mbaj mend jehonën e fjalëve të tua, nuk i dëgjoj më, lëvizni para meje si një fantazmë, si dikush që nuk e njoh dhe është heshtja juaj që sugjeron atë që nuk mund të thuash me zë të lartë.

Nëse shkon dhe mbyll derën pa thënë asnjë fjalë, mos u kthe, sepse atëherë do të kuptoj që me heshtjen tuaj dëshironi të thoni lamtumirë.

Fjalët nuk janë kurrë të mjaftueshme kur ajo që ke për të thënë del nga shpirti. Julio Cortázar

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat