7 mënyra për të mbrojtur veten nga energjia negative e njerëzve të tjerë

Life style

7 mënyra për të mbrojtur veten nga energjia negative e njerëzve të tjerë

Më: 12 gusht 2020 Në ora: 11:43
Ilustrim

Mbrojtja e vetes nga energjia negative e njerëzve të tjerë është e nevojshme për të lehtësuar ajrin tonë, për t’u rikthyer në frymëmarrje pozitiviteti. Shpeshherë i besojmë miqve dhe të njohurve duke marrë parasysh: “Një pushim të këndshëm”, sikur të thuash se shpëtimi është sinonim i paqes dhe qetësisë. Ndonjëherë vlen, por nuk është ilaçi i vërtetë dhe përfundimtar që duhet për të kundërshtuar efektet e energjisë negative që na rrethon.

Si të mbroheni nga energjia negative e njerëzve të tjerë

Duke pasur parasysh që ne nuk mund të ndikojmë në sjelljen e të tjerëve, smira, shpifja ose keqdashja, mund të kufizojmë efektet e saj. Mbrojtja e vetvetes nga energjia negative do të thotë të jesh i aftë të jetosh në mes të këtyre elementëve negativë pa na kushtëzuar.

Si ta bëjmë këtë? Këtu janë shtatë këshilla të thjeshta që, nëse zbatohen, veprojnë si mburojë!
Kufizoni mirë kufijtë tuaj

Këshilla është të dini se si të vendosni kufij shumë preciz mbi ndërhyrjen dhe përhapjen e energjisë negative të të tjerëve. Kur një person mendon të shkaktojë probleme, ankthe dhe konflikte pa përmbajtje, ai gjeneron vetëm një tsunam që nuk sjell dobi për askënd. Përcaktimi i kufijve të saktë për të gjithë këtë është themelor. Si? Thjesht duke mos dëgjuar dhe duke mos i kushtuar vëmendje.

Mos e humbni inteligjencën tuaj

Kur ju mërziteni nga një ortek emocional, veçanërisht një negativ, rreziku është të humbni inteligjencën dhe kthjelltësinë. Kjo është arsyeja pse, së bashku me kufijtë, është e rëndësishme të mbani mendjen tuaj të pastër. Në këtë mënyrë, përveçse të mbroheni nga energjia negative, ju mund të jeni më efektiv në ndihmë.

Shmangni shkaqet nxitëse

Shpesh energjia negative gjenerohet nga një temë ose nga përsëritja e situatave të veçanta. Për shembull, një diskutim për një aspekt të veçantë, ose një keqkuptim brenda mjedisit të punës. Prandaj, mbrojtja nga energjia negative nënkupton shmangien e përplasjes për një shkak të veçantë, zgjidhjen e saj paraprakisht ose shmangien.

Përqendrohuni në zgjidhje

Së bashku me atë që sapo është përshkruar, rruga e lartë kalon mbi veprime konkrete që synojnë zgjidhjen e një problemi. Shtyrja nuk prodhon asgjë tjetër përveç përkeqësimit të tensioneve të caktuara dhe përkeqësimit të problemeve që shpesh mund të zgjidhen.

Shkëputuni emocionalisht

Të mbroni veten nga energjia negative dhe të kini kthjelltësinë për të sjellë zgjidhje, kërkon shkëputje emocionale. Ky qëndrim ndihmon për të mos humbur aftësinë për të arsyetuar që mjegullohet kur tensioni dhe emocioni marrin përsipër.

Mos u mundoni të ndryshoni të tjerët

Të menduarit për të ndryshuar një qëndrim kronik të atyre që përhapin negativitet rrezikon të jetë i padobishëm dhe i lodhshëm. Kjo nuk do të thotë të shmangësh dhënien e këshillave, veçanërisht kur shfaqen sjellje të caktuara. Por nëse kjo nuk kuptohet, vazhdimi shpesh prodhon efektin e kundërt.

Krijoni momente dhe hapësira personale

Ne e dimë se lufta kundër energjive negative është e vështirë. Së bashku me të gjitha këto këshilla është e rëndësishme të mos harroni një: mbyllja me botën e jashtme, veçanërisht atë të dëmshme. Një shëtitje, një film i mirë, një mbrëmje e lumtur. Të gjitha vitaminat thelbësore për të rikuperuar energji pozitive!

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat