5 tipare të përbashkëta që kanë njerëzit toksikë

Life style

5 tipare të përbashkëta që kanë njerëzit toksikë

Më: 13 nëntor 2020 Në ora: 23:52
Foto ilustrim

A keni menduar ndonjëherë për veten jeni një person toksik apo një person miqësor dhe argëtues?

Nëse nuk jeni në gjendje ta kuptoni, apo të kuptoni të tjerët në janë toksikë apo jo, ja 5 tiparet e tyre të përbashkëta.

Ata janë manipulues – Kur pyesni mikun tuaj një pyetje p.sh. Do takohemi javën e ardhshme? Ju nuk keni ndonjë motiv të mëtejshëm. Kur një person toksik ju bën një pyetje, ata mund të vendosin një kurth. Njerëzit toksikë përdorin njerëz të tjerë për të përmbushur cilindo qëllim të tyre.

Ata marrin më shumë sesa japin – Nëse mikja juaj pranoi të vijë diku me ju, por më pas e kalon gjithë kohës duke u ankuar, kjo është një shenjë. Kjo ju bën të ndiheni keq dhe të mendoni mënyra se si ta rregulloni gjendjen.

Këta janë person toksikë që kërkojnë që në çdo rast të jenë në qendër të vëmendjes dhe të trajtohen mirë, ndërsa nuk u bëhet vonë për të tjerët.

Kërkimifalja e tyre nuk është e sinqertë – A keni pritur ndonjëherë një falje nga dikush dhe përfundoi duke kërkuar falje për ta? Ky është një flamur i kuq.

Taktikat e ndryshimit, justifikimit dhe kthimit në viktimë janë tmerrësisht toksike.

Ata nuk ju dëgjojnë – Çdo marrëdhënie e mirë, nëse është me një mik, partner ose familjar, bazohet në një ekuilibër të fjalës dhe dëgjimit. Njerëzit toksikë me sa duket kanë humbur atë ekuilibër. Kur filloni të besoni në një shok toksik shpejt do të vëreni vëmendjen e tij duke u shkrirë në diçka tjetër.

Para se të flisni, ai ju ka ndërprerë, ndryshoi subjektin dhe e ktheu sërish bisedën në diçka që ai e gjen më interesante: veten e tij.

Ata ju bëjnë të ndiheni keq – Menjëherë pas kalimit të kohës me një mik apo një anëtar të familjes, pyete veten: “Ndihem më mirë ose më keq se kur u largova nga shtëpia këtë mëngjes?”

Nëse vazhdimisht ndjeheni më keq, ata janë toksikë.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat